MENÜ
 • Jövőre mobilozhatunk a repülőgépeken

  A Boeing bejelentette, hogy repülőgépeire olyan berendezéseket fog telepíteni, melyek mobiltelefonos lefedettséget biztosítanak az utasok számára. A gépekre kerülő kommunikációs rendszerek más extrákat is biztosítanak majd.

  A cég közleménye szerint a csatlakozást biztosító eszközöket már el is kezdték telepíteni a 747-es és 777-es repülőgépekre, így azokon már 2013-ra probléma nélkül használhatók lesznek a mobilok.

  A kapcsolódást elősegítő rendszerek a tervek szerint nemcsak mobilhálózatot, de WiFi internethozzáférést és élő tévéadást is biztosítani fognak az utasok számára. Arról egyelőre nem közöltek részleteket, hogy melyik mobilkommunikációs cég lesz a partnerük a telefonos lefedettség nyújtásában.

  Mielőtt azonban a fejlesztések élesbe állnának, a Boeingnek egy fontos csatát meg kell vívnia a hatóságokkal. Jelenleg ugyanis a repülést szabályzó előírások világszerte korlátozottan, vagy egyáltalán nem teszik lehetővé a hordozható szórakoztató elektronikai eszközök használatát a gépeken. Ennek oka, hogy régebbi feltételezések szerint a kütyük megzavarhatják a repülőgép elektronikáját.

  A szabályozás enyhítése már több fórumon terítékre került, ugyanis az elmúlt években egyszer sem sikerült cáfolhatatlanul igazolni, hogy a modern hordozható eszközök bármilyen módon interferálnának a repülők rendszereivel.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon