MENÜ
 • Jövőbe látó biztonsági kamerákat terveznek

  Képzeljünk el egy olyan világot, ahol mindenkit kamerák figyelnek. Nos, ez még annál is durvább lesz, ugyanis ezek az intelligens készülékek nem csupán "látni" fognak, de úgymond jósolni is!

  A Carnegie Mellon University kutatói az Egyesült Államok kormányának pénzügyi támogatásával dolgoznak azon, hogy a biztonsági rendszerekből kivonják az emberi tényezőt.

  A Microsoft Kinectben és a Google önjáró autóiban használt technológiához hasonló módszerrel egy olyan program megalkotásán dolgoznak, amely első körben képes azonosítani egyes objektumokat. Másodszorra pedig azt is meg tudja állapítani, hogy ezek az objektumok – tehát az emberek – gyanúsan viselkednek-e, azaz eddigi viselkedésük alapján feltételezhető, hogy rosszban sántikálnak.

  A szoftver fejlesztői szerint a program mind katonai, mind civil célok megvalósítására kitűnően alkalmas lehet. A program legnagyobb előnye az emberi megfigyelőkkel szemben persze az, hogy egyszerre lát mindent és mindenkit – a legijesztőbb része pedig az, hogy egyszerre lát mindent és mindenkit.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon