MENÜ
 • Jordánia: A világörökség része

  Legtöbb látnivaló egyedülálló épségben maradt fent, így hamar világörökség-túladagolást kaphat az ide látogató vándor.

  Az utazás mindig jó döntés, és a felejthetetlen látnivalókról írni is kiváló feladat. Jordánia eszméletlen hely, hasonlóan minden úti célhoz amikről korábban már olvashattatok a Mosaic Online-on. Ha valaki ősszel tervezi a nyaralást, Jordánia lesz a tökéletes választás számára, az idő ilyenkor mérsékeltebb, elmúlik a nyári hőség.

  Az ország tengerpartja varázslatos, ráadásul egész évben fürdésre alkalmas. A Vörös-tenger szépsége mindenkit elkápráztat, a gazdag élővilág mindenki számára könnyen megcsodálható. Akik komolyabban belemerülnének a tengeri gyönyörökbe, mindenképp Aqaba városa javasolt, itt található a Vörös-tenger “búvárparadicsoma”. A kikötővárosban télen sincs 20 foknál hidegebb, így egész évben nagyszerű választás.

  Aqabánál sokkal látogatottabb és izgalmasabb célpont a Holt-tenger. Vize rendkívül hatásos különböző bőrbetegségekre, iszapját és a vízben található ásványi anyagokat évszázadok óta alkalmazzák gyógyászati célokra. A Holt-tenger és a környező dombok, hegyvonulatok lélegzetelállító élményt nyújtanak, mindenképp érdemes egyszer ellátogatni erre a lenyűgöző helyre.

  Fővárosában Ammanban sincs hiány látnivalóból, az épületek modern és ókori együttese különös hangulatot ad a városnak, mintha kettő különböző városban járna az utazó.

  Amman legfontosabb látnivalói közé tartozik a Herkules-templom és az al-Qasr palota.

  Wadi Rum az ország egyik legkülönlegesebb része, a hold völgyeként szokták emlegetni. A sivatagos területen kiváló kirándulásokat tehetnek az ide látogatók. Valóban olyan érzést nyújt, mintha a Holdon sétálnánk.

  A legismertebb és legelképesztőbb látnivalók közé tartozik Petra városa. Az egykoron virágzó főváros és karavánközpont az idők során teljesen elnéptelenedett, és évszázadokon keresztül senki nem tudott a létezéséről. Az egész várost sziklába vájták, innét is ered az elnevezés, a petra szó görögül sziklát jelent. A város körül rengeteg épület maradt fenn hibátlanul, sírkertek, színházak és lakóépületek.

  A kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik továbbá, a sivatagi kastélyok különleges és érdekes épületei. Legtöbbjükről nem tudják pontosan milyen célt szolgáltak, többnyire fürdőhelyek, szerájok vagy törzsi vezetők találkozóhelyei voltak ezek az épületek.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon