MENÜ
 • Jordánia: A világörökség része

  Legtöbb látnivaló egyedülálló épségben maradt fent, így hamar világörökség-túladagolást kaphat az ide látogató vándor.

  Az utazás mindig jó döntés, és a felejthetetlen látnivalókról írni is kiváló feladat. Jordánia eszméletlen hely, hasonlóan minden úti célhoz amikről korábban már olvashattatok a Mosaic Online-on. Ha valaki ősszel tervezi a nyaralást, Jordánia lesz a tökéletes választás számára, az idő ilyenkor mérsékeltebb, elmúlik a nyári hőség.

  Az ország tengerpartja varázslatos, ráadásul egész évben fürdésre alkalmas. A Vörös-tenger szépsége mindenkit elkápráztat, a gazdag élővilág mindenki számára könnyen megcsodálható. Akik komolyabban belemerülnének a tengeri gyönyörökbe, mindenképp Aqaba városa javasolt, itt található a Vörös-tenger “búvárparadicsoma”. A kikötővárosban télen sincs 20 foknál hidegebb, így egész évben nagyszerű választás.

  Aqabánál sokkal látogatottabb és izgalmasabb célpont a Holt-tenger. Vize rendkívül hatásos különböző bőrbetegségekre, iszapját és a vízben található ásványi anyagokat évszázadok óta alkalmazzák gyógyászati célokra. A Holt-tenger és a környező dombok, hegyvonulatok lélegzetelállító élményt nyújtanak, mindenképp érdemes egyszer ellátogatni erre a lenyűgöző helyre.

  Fővárosában Ammanban sincs hiány látnivalóból, az épületek modern és ókori együttese különös hangulatot ad a városnak, mintha kettő különböző városban járna az utazó.

  Amman legfontosabb látnivalói közé tartozik a Herkules-templom és az al-Qasr palota.

  Wadi Rum az ország egyik legkülönlegesebb része, a hold völgyeként szokták emlegetni. A sivatagos területen kiváló kirándulásokat tehetnek az ide látogatók. Valóban olyan érzést nyújt, mintha a Holdon sétálnánk.

  A legismertebb és legelképesztőbb látnivalók közé tartozik Petra városa. Az egykoron virágzó főváros és karavánközpont az idők során teljesen elnéptelenedett, és évszázadokon keresztül senki nem tudott a létezéséről. Az egész várost sziklába vájták, innét is ered az elnevezés, a petra szó görögül sziklát jelent. A város körül rengeteg épület maradt fenn hibátlanul, sírkertek, színházak és lakóépületek.

  A kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik továbbá, a sivatagi kastélyok különleges és érdekes épületei. Legtöbbjükről nem tudják pontosan milyen célt szolgáltak, többnyire fürdőhelyek, szerájok vagy törzsi vezetők találkozóhelyei voltak ezek az épületek.

  Ajánló

  Ezek voltak az évtized legnézettebb videoklipjei

  Egy csodálatos filmet mutatott be a Sziget: Wherever You Go

  A jövő vidámparkja megérkezett Budapestre