MENÜ
 • Jönnek a durva képes cigisdobozok

  Azokban az országokban, ahol már bevezették ezeket a típusú dobozokat, ott néhány százalékkal csökkent a cigarettafogyasztás és növekedett a dohányosok leszokási szándéka.

  2012-re a magyar dohányzók biztosan nem úgy fognak gondolni, mint életük legjobb évére. Április elsején elsejétől szinte mindenhonnan ki lettek tiltva, a mai naptól kezdve pedig egyre több helyen fognak felbukkanni a szöveges figyelmeztetéssel ellátott dobozok helyett a képekkel riogatók. Íme egy az összesen majd negyvenkétféle variációból.

  A hagyományos csomagolásúaktól január elsejéig kell búcsút vennünk, addigra ugyanis a képpel ellátottak teljesen átveszik majd a helyüket. “A kombinált egészségvédő figyelmeztetések bevezetése, amelyet egy felmérés szerint a magyar lakosság közel négyötöde támogat, fontos előrelépés a dohányzás elleni küzdelemben, a képpel illusztrált feliratok ugyanis bizonyíthatóan hatásosabbak a csak írásbeli figyelmeztetéseknél” – nyilatkozta az egészségügyi államtitkárság.

  A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a változtatás nem fog hatás nélkül maradni. Azokban az országokban, ahol már bevezették ezeket a típusú dobozokat, ott néhány százalékkal csökkent a cigarettafogyasztás és növekedett a dohányosok leszokási szándéka.

  A kampány alapvetően három csoportra osztható fel: egyrészt bemutatja a cigi egészségkárosító tüneteit, másrészt óvni igyekszik a passzív dohányosokat, harmadrészt pedig külön szól a nőkhöz és férfiakhoz a szexuális életre kiterjedő veszélyein keresztül.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon