MENÜ
 • Jön a világ legdrágább hamburgere

  Elkészítése mögött komoly tudományos munka rejlik és az elkövetkező nemzedékek egyik nagy problémáját szeretnék megoldani általa.

  Egy londoni étteremben hamarosan bemutatják a világ valaha készült legdrágább hamburgerét – 300 ezer dollárba kerül, vagyis körülbelül 68 millió forintba. Az újságírók és televíziós stábok az egész munkafolyamatot figyelemmel kísérhetik majd. Érdekessége, hogy első látásra semmiben sem fog különbözni egy sima hamburgernél. A lényeg a háttérsztoriban rejlik.

  Az ételben található hús ugyanis nem egy, a vágóhídon levágott szarvasmarhából készül majd, hanem tudósok alkották, laboratóriumi körülmények között. A szakemberek reményüket fejezik ki afelől, hogy ez csak az első lépés a gasztronómia teljesen új területei felé.

  A fő cél az, hogy a jövőben ne kelljen állatokat legyilkolni csak a húsukért és a mesterséges hús a mindennapjaink részéve váljon tíz éven belül. A laboratórium munkatársai arra is figyelmeztetnek, hogy a növekvő igényeket az agrárszektor egyre nehezebben tudná kielégíteni, így – ha nem dolgozunk ki alternatívákat – hamarosan eljön az az idő, amikor a hús luxuscikké válik.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon