MENÜ
 • John Galliano vs Dior

  John Galliano pereskedése a Dior házzal kedvezően alakulhat a tervező számára.

  John Galliano megnyerte az első kört a Dior elleni ügyében. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a tervezőnek joga van elmondani a kifogásait a Diortól való eltávolításával kapcsolatban, amit a ház a tervező egy párizsi kávézóban tett antiszemita megjegyzései után tett meg.

  A Christian Dior Couture és a John Galliano márka jogi képviselője, Jean Néret a Jeantet Associéstől vitatja, hogy a Galliano és a Dior szerződésének összetett természete miatt Kereskedelmi bíróságon kellene tárgyalni az ügyet, szerinte a tervezőt független vállalkozóként kellene kezelni, mintsem alkalmazottként.

  Tegnap a bíróságon Galliano elmondta, hogy az éves fizetése 1 millió euró volt, plusz különböző kompenzációs díjak, amik elérték a 700.000 eurót, továbbá százalék az éves piaci eladásokból. E mellett kapott éves ruhapénzt (30.000 euró), szépségápolási pénzt (60.000 euró) is. További 2 millió eurót a saját nevét viselő márkánál végzett munkájáért, plusz a szerződés még feljogosította egy második ruha és szépségápolási büdzsére (100.000 euró)

  “John Galliano nem egy hétköznapi alkalmazott, sőt azt is mondhatnám, hogy egyáltalán nem alkalmazott.” – mondta Néret a WWD-nek. “A megannyi komplex szerződése véletlenül sem sugallja azt, hogy ő egy védtelen, szegény alkalmazott.”

  A kártérítési összege, amit galliano kér nem ismert, ám a jogi képviselője annyit elárult, hogy magas. A Diornak 15 napja van a fellebbezésre.

  Galliano jelenleg az Oscar de la Renta studioban dolgozik New Yorkban, s készül a visszatérésre.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon