MENÜ
 • James Cameron a mélybe készül

  A mozivásznak után a Marianna-árkot is meghódítja.

  Az ötvenhét éves kanadai rendező nemrég rekordot döntött, ugyanis több mint 8km mélyre merült egy futurisztikus vízi ballonban az óceán mélyére.

  A Titanic és az Avatar című filmek híres rendezőjének célja, hogy ő lehessen a világon az első ötven év feletti ember, aki egyéni kutatóakcióban a Marianna-árok több mint 11km-es mélységébe látogat. Legutóbbi kísérlete, amikor elérte a rekord-döntő nyolc kilométeres mélységet, erre az utazásra készítette fel.

  A Deepsea Challenge elnevezésű projektet egy, több mint százmillió dolláros, Challenger Deep névre keresztelt, hypertechnológiával készült futurisztikus szerkezetben teszi meg.

  Amennyiben sikerrel jár, nem csak mintákat és különböző adatokat gyűjt majd a Föld legmélyebb pontjáról, hanem ezen kívül 3D-technológiával készít filmeket az őt körülvevő titokzatos, máig szinte felfedezetlen világról.

  „Amikor filmet készítesz, mindenki elolvassa a forgatókönyvet és várható, mi fog történni. Azonban amikor egy expedíción vagy, a természet nem szolgáltat forgatókönyvet, az óceán nem olvassa el azt, és senki sem tudja, mi történhet odalenn” – magyarázta Cameron.

  A kutatás hozzájárulhat ahhoz, hogy bővebb tudást szerezzünk Földünk olyan pontjairól, melyekről ezidáig csak keveset tudtunk.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon