MENÜ
 • “Jackson halála jó üzlet lesz”

  Újabb e-mailek kerültek elő Michael Jacksonnal kapcsolatban, melyeket nézve az üzletemberek nem estek kétségbe a legenda halála utá és tisztában voltak azzal, hogy az énekesre túl nagy nyomás nehezedik.

  Tegnap már írtunk arról, hogy néhány újonnan előbukkant e-mail szerint Jacko állapota nem volt megfelelő arra, hogy turnéját – mely halála miatt maradt el végül – egyáltalán elkezdje, de néhány új levél szerint a zenei szakik nem estek kétségbe a tragédia után.

  A mai napon szivárogtak ki a Jackson körüli zenei életben dolgozó üzletemberek – így például az AEG egyik vezetője – közti e-mailek, melyek szerint Michael súlyos alkoholproblémákkal küzdött és félő volt, hogy tönkreteszi saját, ötven állomásból álló This Is It A elnevezésű turnéját.

  Halálakor a szervezők mégsem rendültek meg a frissen előkerült levelek szerint. Az AEG Live igazgatója, Randy Phillips például így fogalmazott a legenda halálával kapcsolatban:

  “Michael halála borzalmas tragédia, de az élet megy tovább. Az AEG nagy vagyont tud összeszedni az emléktárgyakból, a biztosításból, a turnéval kapcsolatos kiállításból és a filmből/dvd-ből.”

  Ez pedig sikerült is nekik. A Jackson próbafelvételeit felhasználó dokumentumfilm 260 millió dolláros bevételt eredményezett.

  A 250 oldalon összegyűjtött bizonyítékok között van egy párbeszéd, mely jól bizonyítja, hogy a rendezők Jacksont óriási nyomás alatt tartották.

  Phillips az AEG főnökének, Tim Leiwekének írt egy üzenetet miszerint a popsztár “érzelmileg teljesen lebénult romhalmaz” és “éppen be van zárkózva részegen az öltözőjébe.” A férfi a történeteket egy “ugye viccelsz velem?” kérdéssel reagálta le, mire Phillips megnyugtatta, hogy intézkedett az ügyben: “Annyira hangosan üvöltöztem vele, hogy beleremegtek a falak. Halálra van rémülve”

  A show rendezője, Ortega többször is figyelmeztette az AEG fejeseit, hogy Michaelnek segítségre van szüksége, mivel a pranoia és idegösszeroppanás jelei látszódnak rajta és nem lesz képes végigcsinálni egyszerre táncolva és énekelve a show-t. A rendező professzionális segítséget is kért az énekesnek, de ezt nem látta szükségesnek Phillips.

  Az AEG valószínűleg teljesen tisztában volt azzal, hogy Jacksonra túl nagy nyomás nehezedik, de nem volt visszaút, a pénz beszélt. Az AEG egyik másik embere, Paul Gongaware a problémás időkben így írt magánlevelezésében:

  “Nem vehetnek rá minket hogy leálljunk. Michael ezzel próbálkozik, mert lusta és folyton váltogatja a kívánságait. De meg kell csinálnia a showt. Nincs más lehetősége.”

  A Jackson család jelenleg 250 millió dollára pereli az AEG-t, azzal a váddal, hogy olyan nyomást gyakoroltak hozzátartózójukra, mely annak a halálhoz vezetett.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon