MENÜ
 • Itt a bringára szerelhető radar

  Szerencsére egyre többen választják a kerékpározást a tömegközlekedése helyett, de ennek az az árnyoldala, hogy egyre több a biciklibaleset.

  Napról napra több kerékpárost látni az utakon, legyen az településeken belül, vagy éppen azon kívül. A legtöbb nagyvárosban enyhe növekvés látszik a balesetek számában, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kerékpáros állomány száma eközben drasztikusan növekszik.

  Az egyik legveszélyeztetettebb példány, aki tekerés közben zenét hallgat, és teljesen kizárja a külvilág zajait, legyen az egy autó motorhangja, vagy éppen a közlekedés másik részvevőjének kurjantása. Országúton is hasonló a helyzet, de ott akár egyszerűen a menetszél is annyira elnyomhatja a hátunk mögül érkező jármű hangját, hogy csak akkor vesszük észre, mikor már az csak méterekre van tőlünk.

  backtracker2

  A Backtracker megalkotói az effajta „süketség” ellen alkották meg készüléküket mely egyfajta radarként szolgál. Két egységből épül fel a rendszer, a hátsó modult a nyeregcsőre kell erősíteni, ami a radar funkció mellett 40 lumenes fényerővel bíró lámpaként is szolgál.

  backtracker1

  A másik egységet a kormánycsőre kell szerelni, ami veszi az előbbi modul által küldött jeleket és szükség esetén figyelmezteti a lovast a háta mögött érkező gépjárműről és annak távolságáról.

  A rendszer hatótávolsága 140 méter és maximum 160 km/h sebességgel közlekedő járművek érzékelésére képes. A lámpa villogásának intenzitását önmaga szabályozza, minél közelebb van a gépjármű, annál gyorsabban pislog. Mindkét modul USB-n keresztül tölthető és egy teljes töltéssel körülbelül 8 óra üzemidővel bírnak. Franz Struwig feltaláló elmondása szerint a jövőben lehet, hogy a kormányrúdra szerelendő modul helyettesíthető lesz bármilyen okostelefonnal.

  A visszapillantó helyett remekül használható Backtracker jelenleg tőkét gyűjt a megvalósuláshoz. A támogatni szándékozók 199$-ért cserébe az első között kapják meg a bringára szerelhető rendszert. Nem bombabiztos a rendszer, sajnos ez sem fogja elrántani helyettünk a kormányt, ha éppen valaki hátulról akar minket lelökni az útról.

  Ha szeretnél több, hasonlóan pöpec találmányról olvasni, irány a Pöpecpost.hu!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon