MENÜ
 • Ismét több száz új fajt fedeztek fel

  Felfedeztek például olyan gombát, amely saját energiáját felhasználva világít a sötétben, ugráló pókot és egy növényt, amelyet az állatok gyakorlatinak toalettnek használnak.

  Malajziai és holland kutatók az elmúlt hónapokban belevetették magukat Borneó őserdejeibe. Munkájuk során több, mint háromezer DNS mintát gyűjtöttek különböző fajoktól és ezek közül várhatóan mintegy 1400 eddig teljesen ismeretlen, új élőlényét is. Egyelőre sajnos sok részletet nem árultak el, az majd csak jövőre következik.

  Amiről viszont beszámoltak, az már önmagában nagyon izgalmas. Felfedeztek például olyan gombát, amely saját energiáját felhasználva világít a sötétben, ugráló pókot és a fent látható növényt, amelyet az állatok gyakorlatinak toalettnek használnak. Nagyon trükkös növény ez, mint látható van egy tölcsér alakú szája, amelyből egy nektárral telített levél nyílik.

  Az állatok ezt a nektáros felületet nyalogatják és közben ugye gyakran előfordul, hogy oda ürítenek, a trükkös növény pedig kivonja ürülékükből a nitrogént. Emellett találtak olyan legyet, amely másfél évig él – bár elképzelésem sincs, ezt hogyan derítették ki. Követték, amíg meg nem halt?

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon