MENÜ
 • Ismerd meg a Sziget idei sztárjait

  Most megtudhatod, hogy miért is lesz kihagyhatatlan hazánk legnagyobb fesztiválja.

  Placebo

  Ha valaki a tökéletes egyensúlyt keresi a dallamosabb rock és az igazi ereszd el a hajam élmény között, akkor ezt a bandát szeretni fogja. A Placebo története 1994-re nyúlik vissza, azóta 7 stúdió albummal, világszerte 11 millió eladott példánnyal büszkélkedhetnek. A legfrissebb lemezük címe Loud Like Love, mely 2013 szeptemberében jelent meg. Az angol rockbandáról köztudott, hogy szeret fellépni a Szigeten, az énekesről, Brian Molko-ról pedig az hírlik, hogy élőben még jobban nyomja.

  Queens of the Stone Age

  A kaliforniai stoner rock együttes is már-már old schoolnak számít a maga 18 éves fennállásával. A tagok a megszokottnál talán sűrűbben cserélődtek, de a rajongóknak mégsem lehet panaszra okuk. Igazán 2000-ben futottak be a Rated R című albumukkal, eddigi legutolsó lemezük pedig 2013-ban jelent meg Like Clockwork címmel, és valami hihetetlenül pozitív kritikát kapott. Tavaly esett meg az első magyarországi fellépésük, akkor a Voltot tisztelték meg. Kötelező állomás lesz azok számára, akik szeretnek zúzni.

  Imagine Dragons

  Az előző két együtteshez képest fiatalkának számítanak a maguk 2008-as alakulásával. A Las Vegas-i alternatívrock-együttes számára a szakma egybehangzó véleménye szerint 2013-ban jött az igazi áttörés, Radioactive című számukkal. Valószínűleg a közvélemény is egyetért, hiszen szinte nincs olyan ember, aki ne hallotta volna – az egyébként is kifejezetten népszerű együttes – legnagyobb slágerét. Az European Festival Awards is az év befutójának titulálta. Ha meg akarod nézni őket élőben, akkor kötelező a Sziget, hiszen Magyarországon csak ott lépnek fel.

  Skrillex

  Kellőképp elvont mégis kellőképp partyképes; és nem mellesleg az elektronikus zene egyik legnagyobb alakja. Zsenge 14 éves korában már a nyilvánosság elé lépett, de profi szólózenészként 5-6 éve kezdett a közönség igazán felfigyelni rá. Skrillex (polgári nevén Sonny John Moore) azóta már több Grammy-díjat is besöpört. Legutolsó albuma, a Recess még friss és ropogós – márciusban jelent meg –, és egyelőre elég vegyes fogadtatást kapott. Ettől függetlenül a buli garantáltan jó lesz.

  Macklemore

  Ha már a friss és ropogósnál tartunk: nála frissebb szupersztár talán nincs is a zenei piacon. Jó hír, hogy az amerikai rapper magával hozza Ryan Lewist is. Macklemore (azaz Ben Haggerty) az idei Grammyn hét jelölésből négyet bezsebelt. Egy kis érdekesség: Macklemore és Lewis Thrift Shop című száma 2013-ban az első helyen állomásozott az „U.S. Billboard Hot 100” slágerlistáján. Utoljára 20 éve volt arra példa, hogy egy szám hasonló helyezést ért el, anélkül, hogy a háta mögött egy neves kiadó állna.

  Calvin Harris

  A lista (és a fesztivál) végére tartogattunk – illetve a Sziget tartogat – még egy kis elektromos zenét. Az előadó népes rajongótábora és az a tény, hogy a fellépők között van is arról tanúskodik, hogy a fesztiválok nem csak az alternatívabb zenei irányzatok kedvelői számára nyújtanak remek szórakozást. Harmadik albuma, az 18 Months nem csak Grammyt nyert, hanem a Guiness rekordot is megrengette, hiszen a lemez 9 száma is betalált a brit slágerlisták élén. A 30 éves skót zenészért versengenek a bulik és fesztiválok, így szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy hozzánk is ellátogat.

  Persze a listának még nincs vége, a többi fellépőről ittitt és itt olvashatsz.

  Szóval nyomd meg a világ minden ügyes-bajos dolgán a stop gombot, vedd meg a jegyed, hogy majd belevethesd magad a Sziget mikrókultúrájába! A felejthetetlen élmény garantált. Amit ne hagyj otthon: pénzt, az elemlámpát, a nedves törlőkendőt és a konzerves tusfürdőt, valamint a nyitottságod.

  sziget

   

  Kép forrása: wikipedia.org

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak