MENÜ
 • Irányítsuk lakásunkat gondolatainkkal!

  Japánban még mindig nem tudnak nyugton maradni a kutatók: agyhullámokkal irányítható berendezésekkel felszerelt lakással rukkoltak elő.

  Japán kutatók egy kísérleti lakást mutattak be, melynek az a különlegessége, hogy berendezéseit gondolatainkkal irányíthatjuk. Méghozzá egy fejen hordható szerkezet segítségével, amely a viselő agyműködését, többek között a vérkeringést és az elektromos impulzusokat figyeli. A szerkezet az agyműködés változásait drótnélküli hálózaton keresztül egy számítógépes programnak továbbítja, amely felismeri a különböző szándékokat, és továbbítja azokat a megfelelő elektronikus készüléknek.

  Egyelőre a rendszer 70-80 százalékos pontossággal tudja dekódolni a felhasználók szándékait, és egyelőre jelentős, hat és fél másodperces különbséget figyeltek meg a fejlesztők a gondolatok megfogalmazódása és azok számítógépes feldolgozása között.

  A japán belügy- és távközlési minisztérium által indított projektre 2,4 milliárd jent (közel 6,5 milliárd forintot) különítettek el 2015-ig. 2020-ra szeretnének teljesen működőképes rendszert fejlesszenek ki. A cél nemes: a különleges rendszer a segíthet a mozgássérültek és az idősek ideális otthonának megteremtésében.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon