Íme néhány ok, amiért érdemes Indiába utazni!

Kevés olyan hely van a világon, amely olyan maradandó benyomást tesz az utazókra, mint India. Főként ezért is gondoltuk azt, hogy megpróbáljuk az olvasóinkat néhány nyomós indokkal kicsit felcsigázni aziránt, hogy még idén látogassanak el ebbe az országba.

Az emberek

A helyiek Indiában, különösen a vidéki területeken, a legkedvesebb és legvendégszeretőbb emberek közé tartoznak a világon. Náluk az sem kizárt, hogy teljesen ismeretlenül meghívjanak egy turistát az otthonukban egy hagyományos étkezésre.

A vallás és a spiritualitás

Indiában a vallás és a spiritualitás szorosan összefonódik a mindennapi élettel. Az ország ugyanis otthont ad a világ összes fő vallásának. Arról nem is beszélve, hogy a hinduizmus, a buddhizmus, a dzsainizmus és a szikhizmus szülőhelye.

Nem csoda tehát, hogy az India utazás kulcsszót beírva a kereső az elsők között dobja fel a spiritualitással és vallással kapcsolatos programokat. Hihetetlenül bensőséges élményt nyújt ugyanis az a látvány, ahogy a helyiek a különböző rituáléikat és szertartásaikat végzik.

Szeretnénk kiemelni közülük a világhírű Shiva templomban szerzetesek által szankszrit nyelven tartott Tűzszertartást, amely során megtisztítják az egót és a karmát. De a napfelkelte előtt, az óceánparton végzett lélekszertartás is nagy szép.

Az étel

Az étel már önmagában elég ok arra, hogy Indiába utazzunk. Az indiai konyha ugyanis éppúgy, mint az ország, hihetetlenül sokszínű. Az észak részen ugyanis leginkább a kelesztett és kelesztetlen kenyerek és a curry-k gazdag választéka jellemző.

A dél-indiai konyhában pedig inkább olyan összetevőket használnak fel, mint a kókuszdió, a tenger gyümölcsei és a rizs. Az ételek pedig sokkal fűszeresebbek, mint ami Észak-Indiában jellemző. Ha meg kellene neveznünk néhány kedvencünket, akkor a masala dosa-t és a kókuszos halas curry-t említetnénk.

Bármilyen okból is utazunk Indiába, egy biztos, ezután a kaland után garantáltan más emberként fogunk hazatérni.