MENÜ
 • Imádják a benzint a medvék

  Szokatlan bódultságra lett figyelmes egy fotós.

  Úgy tűnik nem az ember az egyetlen faj, amely hajlamos függőségre. Természetkutatók és fotósok érdekes jelenségre figyeltek fel Oroszország tőlünk távol eső, keleti részén, a Kamcsatkai-félszigeten. Kerozin- és benzingőzfüggővé vált több medve. Az állatok előszeretettel lélegzik be mélyen az üzemanyag szagát, hogy azután bódultan heverésszenek. Egy természetfotós, bizonyos Igor Spilenok hét hónapot töltött a medvékkel, úgyhogy bőven volt ideje megfigyelni érdekes szokásaikat.

  Előfordul, hogy helikoptert cserkésznek be a medvék, megvárják, míg felszáll, hogy azután élvezhessék az elcsöpögtetett üzemanyag illatát. Az eddigi legnagyobb fogásra egy Szuzemkának becézett nőstény medve tett szert: a természetvédelmi terület dolgozói nem helyezték kellően hamar biztonságba a generátoraik számára helikopterrel odaszállított benzint, és mire észbe kaptak, a medve feldöntötte és kinyitotta a hordókat.

  A környéken 700 barnamedve él, ők a világon fajuk legtermetesebbjei, fél tonnásra is megnőnek. A 225 ezer hektáros Kronockij Természetvédelmi Terület, ahol fotós a megfigyeléseit végezte, a világörökség része.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon