női cipő

Így választhatjuk ki a tökéletes női bakancsot

A hidegebb beköszöntével a nyár emlékeit idéző papucsokat, szandálokat és vászoncipőket a szekrény mélyére temetjük, az olyan kényelmes és meleget adó téli viseletek pedig, mint amilyen például a női bakancs és csizma, előkerülnek.

A legtöbbünk általában ezt a rituálét már nyár végén megejti, leginkább azért, hogy ha szükséges, akkor időben be tudja szerezni azokat a kiegészítőket, amelyekkel felkészülve várhatja a hűvösebb időszakot.

De, mivel idén eléggé enyhén indult az ősz, sokan csak most eszméltek, hogy még hiányzik a megfelelő női cipő a repertoárjukból. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben ennek a megtalálásához adunk néhány tippet.

Kezdjünk is bele!

Amikor a számunkra ideális női bakancs megvásárlására kerül a sor, először is fel kell tennünk magunknak talán az egyik legfontosabb kérdést: hétköznapi használatra vagy túrázás és kirándulás céljából keresünk lábbelit.

A választásnál ugyanis különböző tényezők fognak dominálni. A túrabakancs esetében inkább a masszív kialakítás és a vízlepergetés a fontos, amelynek köszönhetően a nedves, sáros utak sem jelentenek majd problémát, míg a hétköznapokra tervezett bakancsoknál inkább a megjelenés lesz a befolyásoló szempont.

Bár azt hozzá kell tennünk, hogy az utcai bakancsoknál is egyre jobban előtérbe kerül a vízhatlanság, mint tulajdonság, mivel a gyakori őszi esőzések idején a városban és az irodában is rendkívül kellemetlen egy könnyen átázó lábbelit hordani.

Aztán vegyük figyelembe a testi adottságainkat!

Ha például erős a bokánk, akkor érdemes kerülni azokat a fazonokat, amelyek a bokánál elvágják a lábat, vagy pánt van a boka részükön, mivel ezekkel csak tovább vastagítjuk az említett testrészt. Helyettük inkább válasszunk olyan bakancsokat, amelyeknek a bokától enyhén magasabban végződik a szára, vagy az orrán van valami díszítés!

Széles lábfej esetén pedig jó választásnak bizonyulnak azok a lábbelik, amelyek rendelkeznek némi sarokkal, mivel optikailag nyújtják a lábfejet. A kerek orrú, illetve a világosabb anyagból készült darabok kerülendők!

Végül pedig, ha az átlagnál nagyobb a lábméretünk, akkor semmiképpen se válasszunk szűk és mintás fazonokat! Sokkal ideálisabbak a magassarkú és magasszárú bakancsok, hiszen ezek nem hangsúlyozzák ki annyira a méreteinket.