MENÜ
 • Így szeretgesd ősszel a hajad!

  Mindenki fényesen csillogó, egészséges hajra vágyik. Mit tegyünk, hogy ősszel is csodás legyen a hajkoronánk?

  Sánta Zoltán Krisztián látványfodrász elárult nekünk néhány trükköt ezzel kapcsolatban:

  – Mindig elmondom a vendégeimnek, hogy – habár természetesen nálunk a szalonban mindent megteszünk, hogy hajuk egészséges legyen – fontos, hogy otthon is folyamatosan ápolják fürtjeiket. A jó módszer, ha a külső kenceficéken kívül megtámogatjátok azzal, hogy figyeltek arra, mit visztek be a testetekbe – tanácsolja a szakember.

  haj1

  Forrás: https://www.facebook.com/santazoltankrisztian

  – Nyáron a nagy meleg miatt szükséges és jól is esik a sűrű hajmosás, ilyenkor ősszel már elég hetente egyszer, maximum kétszer megtenni ezt. Ha ritkábban mostok hajat, a faggyú védőréteget képez a fejbőrötökön, így megóvhatjátok a szeles időjárás okozta kiszáradástól, ezáltal hajkoronátok is szebb lesz. Ha a hajmosást követő néhány nappal mondjuk már zavar a fejetekre simuló hajatok, szerezzetek be egy száraz sampont, azzal emeljétek meg a sérótok tövét, vagy kössetek egy most nagyon divatos lófarkat, vagy egyszerű kontyot és már indulhattok is hódítani – tanácsolja Krisztián.

  haj2

  Forrás: https://www.facebook.com/santazoltankrisztian

  – Hajmosáshoz heti egyszer használjatok hajtápláló pakolást, amit a zuhanyzás vagy a fürdőzés ideje alatt nyugodtan hagyjatok rajta a hajatokon, hogy minél jobban beépüljön a tincseitekbe, aztán öblités és jöhet a szokásos rutin. Fontos, hogy a hajszárítás a hajmosáshoz képest minél később történjen. Amennyi ideig csak lehetőségetek van, hagyjátok, hogy magától száradjon, ezzel nem teszitek ki erős hőhatásnak a fürtjeiteket, és időt is spóroltok. Vagyis sminkeljetek, kávézzatok, reggelizzetek, öltözzetek, majd a végén formázzátok a frizurát – teszi hozzá.

  haj3

  Forrás: https://www.facebook.com/santazoltankrisztian

  – Ha az otthoni hajápolásra nem tudtok kellő időt fordítani, mindenképp jelezzétek a fodrászotoknak – ha esetleg magától nem látná -, hogy kértek valamilyen nagyon tápláló, akár többlépcsős keratinos vagy hidratáló hajkezelést! – hívja fel a figyelmet Sánta Zoltán Krisztián és hozzáteszi:

  haj4

  Forrás: https://www.facebook.com/santazoltankrisztian

  – A külső ápoláson kívül továbbra is fontosnak tartom az egészséges táplálkozást, egyetek idénygyümölcsöket, halat, zsírszegény tejtermékeket, dióféléket, tojást, teljes kiőrlésű gabonaféléket, ha kell szedjetek szépségvitaminokat. A haj számára a B, C és E vitaminok a legszükségesebbek, és ne feledkezzetek meg a napi 2-3 liter cukormentes folyadék beviteléről. Lehet, hogy nincs 40 fok, de a testünk 70%-át változatlanul a víz építi fel.

  Forrás: Sztárklikk

  Ajánló

  Újabb sztárokat jelentett be a Volt, ezzel teljes a Nagyszínpad

  Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

  Ellie Goulding a Balatonnál ad koncertet