MENÜ
 • Így reggeliznek az Olimpiai bajnokok

  Míg Kozák Danuta kemény tojással indítja a napot, Szilágyi Áron különlegességgel készült

  Riói reggelin vettek részt a MOL-csapat tagjai. Baji Balázs gátfutó, Földházi Zsófia öttusázó, Péni István sportlövő, valamint három olimpiai bajnok, Kozák Danuta, Szilágyi Áron és Gyurta Dániel megmutatta, hogy mit jelent számukra a bajnokok reggelije és azt is elárulták, hol tartanak most a felkészülésben. A sportolók ezúttal számukra kevésbé „természetes” terepen, a konyhában töltötték a reggelt, ám jó hír, hogy a dietetikus szakértő szerint mindannyian jó példával álltak elő. Reggelijük illeszkedik a diétájukba, amelynek helyes összeállítása közel olyan fontos, mint a megfelelő edzésterv.

  Baji Balázs

  Kozák Danuta olimpiai-, világ és Európa-bajnok kajakozó nem vitte túlzásba a gasztro élvezeteket: kemény tojást készített kenyérrel, felvágottal, zöldségekkel, vagyis ugyanazt, amit otthon is reggelizik. „Régebben otthonosabban mozogtam a konyhában, mostanában azonban ritkán főzök, ha pihenésről van szó, akkor inkább kertészkedem. Szolnokon a szomszédban vannak tyúkok is, lehet, hogy egyszer átkopogok friss tojásért” – mondta a MOL-csapat sportolója, aki egy számban már biztosan indul Rióban, jövő hétvégén pedig azért küzd a válogatón, hogy Szabó Gabriellával párosban is megmutathassa magát Brazíliában.

  MOL csapat2

  A 10 éve MOL támogatott Szilágyi Áron egy különlegességgel készült, a fehérjerántotta spenóttal és koktélparadicsommal ritkán kerül az olimpiai, világ és Európa-bajnok asztalára, a hétköznapokon a zabkása híve. „Júliusban 4-5 hétre edzőtáborba vonulok, elsősorban külföldön töltöm majd ezt az időt. Remélem, hogy sérülés nélkül tudok készülni és így okkal bízhatok benne, hogy jó formában versenyzek majd” – mondta Szilágyi Áron.

  Szilágyi Áron

  Gyurta Dániel kedvence a „ham and eggs” pirítóson, jégsalátával, paradicsommal és sajttal. „Ez a vasárnapi reggelim, amikor délelőtt nincs tréning. Mi úszók már hattól keményen toljuk az edzéseket, ezért általában 5:10 – 5:20 körül reggelizem, egy nap pedig akár tíz kilométert is teljesítünk” – nyilatkozta a konyhapultban Gyurta, aki csapatával a londoni Eb kihagyása mellett döntött. „Tudatosan nem indultam, mert legalább három hét kiesett volna, ami az én felkészülési tervembe nem fért bele. Nagyon sűrű a mezőny, nyolcan-kilencen is hat tizeden belül teljesítünk, ezért minden egyes edzés számít” – magyarázta az olimpiai, világ és Euróba-bajnok, aki 200 méteres mellúszásban szeretné megvédeni a címét Rióban. Úgy véli, hogy az első komoly feladat a döntőbe kerülés lesz, ha az sikerült, akkor a pillanatnyi forma dönti el, hogy ki állhat fel a dobogóra.

  Mítosz az ajándék zsák óvszer az Olimpián?

  A sportolók mindannyian Rióba készülnek, ám emellett összeköti őket az is, hogy mind  a MOL-csapat tagjai. Többüket pályafutásuk kezdete óta támogatja a MOL Új Európa Alapítványának  Tehetségtámogató Programja.

  Baji Balázs reggelije: klasszikus zabpehely mézzel, fahéjjal és eperrel ízesítve

  Földházi Zsófia reggelije: túró, kávé, gyümölcs, alma, fahéj, cornflakes, kefír

  Péni István reggelije: füstölt lazac, vajas pirítós, müzli szelet, frissen facsart narancslé

  Kozák Danuta reggelije: kemény tojás kenyérrel, felvágottal, zöldséggel

  Szilágyi Áron reggelije: fehérjerántotta spenóttal, koktélparadicsommal és teljes kiőrlésű pirítóssal

  Gyurta Dániel reggelije: ham and eggs pirítóson, jégsalátával, paradicsommal és sajttal

  Ajánló

  Ezek voltak az évtized legnézettebb videoklipjei

  Egy csodálatos filmet mutatott be a Sziget: Wherever You Go

  A jövő vidámparkja megérkezett Budapestre