MENÜ
 • Így pontozott a magyar zsűri az Eurovízión

  Egyáltalán nem volt egyetértés

  A pontok végeredménye két tényezőből adódik össze, az egyik a szakmai zsűri országonkénti szavazása, ehhez adódik a telefonon szavazók tömege, majd a kettő átlaga, és így alakul ki a végső pont. A szakmainak mondott zsűri idén is öt emberből állt. Marosi Z. Tamás, vagyis Pierrot, Polgár Odett, Milkovics Mátyás, Fábián Juli, Hrutka Róbert. A tartalék zsűritag Szabó Ágnes volt.

  eurovision-szinpad

  Pierrot szerint a legjobb ország Lettország lett, míg a legrosszabb Albánia. Odett a legtöbb pontot Belgiumnak adta, míg a legkevesebbet Montenegrónak. Milkovics Mátyás szerint a legrosszabb az Egyesült Királyság volt, a legjobb pedig Lettország. Fábián Juli a legtöbbet Svédországnak adta, a legkevesebbet Montenegrónak. Végezetül Hrutka Róbert szerint az oroszok voltak a legjobbak, a leggyengébbek szerinte is a montenegróiak lettek. Így a zsűri szavazás összesítése szerint Lettország lett az első, majd Svédország, Belgium és Ausztrália, az utolsó három Azerbajdzsán, Örményország és a végén Montenegró.

  770px-Eurovision_Song_Contest_logo.svg (1)

  A telefonos szavazás eredménye az alábbi lett: Első helyen Olaszország végzett, majd Észtország és Belgium következett, őket Svédország, majd Oroszország követett. A legkevesebbet Litvániának Görögországnak és Franciaországnak adták a telefonálók.

  Ennek eredményeként az összesített szavazás eredménye Magyarországról így alakult: Belgium kapta a legtöbb pontot, majd Svédország, aztán Ausztrália, Észtország, Oroszország, Lettország, Norvégia, Grúzia, Olaszország és Románia kapta az 1 pontot. Az összesített eredmények szerint a legutolsó helyeken Örményország, majd Azerbajdzsán és végezetül Franciaország végzett.

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő