MENÜ
 • Így növelhető egy gyerek iq-ja

  Új módszerek a gyermeki intelligencia emelésére.

  A halolaj, az iskola előtti felkészítés és az interakciós olvasás mind-mind segítik a gyermekek iq-szintjének növelését, derült ki egy pszichológiai intézet legújabb kutatásából.

  A projekt során, melynek egyik vezetője John Protzko, a New York Egyetem professzora volt, a különböző módszereket vetették össze valós kutatásokkal, hogy kiderítsék, mivel növelhető az iq-szint a gyermekkorban.  A kísérletben különböző korú gyermekeket vizsgáltak születésüktől fogva egészen a óvodáig, létrehozva egy adatbázist a valóban működő módszerekkel.

  “Az a célunk, hogy létrehozzunk egy adatbázist, ami rávilágít arra, mivel nevelhető az emberek intelligenciája.” – mondta Prtozko, a kutatás másik vezetője. – “Sok ideig voltak olyan feltevések, melyek nem voltak megfelelőek és csak két-három professzionális kutatás eredményein alapultak.”

  A tanulmányok a populáció azon tagjaival foglalkoztak, akiknek semmilyen klinikai problémájuk vagy intellektuális nehézségük nincs és azokra az elméleteket vizsgáltak meg, melyeket széleskörűen elfogadottnak tartanak. A kísérletek alanyait mindig véletlenszerűen választották ki.

  A kísérletek szerint a korai gyermekkorban elkezdődő tanítás nem eredményez magasabb iq-t, míg az interaktív olvasás átlagosan 6 ponttal javított a résztvevők iq-szintjén, de ez a módszer például csak négyéves korig hatásos. Az iskola előtti felkészítés átlagban négy ponttal javított a fiatalok iq-ján, ha ezekben a felkészítőkben pedig idegennyelvvel is foglalkoztak, az további hét pont plusszot jelentett.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon