MENÜ
 • Így készül a magyar Family Guy

  Komoly színészek a flúgos karakterek mögött

  A magyar szinkronnak nincsen párja. Olyan kultikus sorozathoz, mint a Family Guy, ikonikus magyar színészek dukálnak. Kerekes Józseffel, Nemes Takách Katával, Schnell Ádámmal és Dolmány Attilával benézhettünk a legújabb évad szinkronizálásának kulisszatitkaiba.

  dolmany_attila

  Dolmány Attila

  A Comedy Centralon futó legmeghatározóbb animációs sorozatok szinkronját a Balog Mix Stúdióban veszik fel, ami komoly és összetett feladat. Elő- és utómunkálatokkal együtt (szinkronszöveg megírása, azok tekercsekre bontása, időpontok leegyeztetése a színészekkel, felvétel, szájra illesztés, masterelés) négy, egyenként 20 perc hosszúságú epizód két hét alatt lesz képernyőképes. Ezt a megfeszített munkát segíti a szinkronhangok profizmusa, és nem utolsó sorban sorozat iránti rajongásuk.

  kerekes_jozsef_szinkron

  Kerekes József

  Különös kettősség jellemző a Family Guy világára. A racionalitás keveredik a fikcióval és az animációs sorozatok, törvények nélküli univerzumának minden elemével. Ezt pedig a két világ élén táncolva olyan sikeresen teszi, hogy a frappáns, gyors poénok is ugyanúgy görcsös nevetésre késztetik a nézőt, mint a hosszan kitartott néma, kínos, leginkább Peter szerencsétlenkedéseit mutató jelenetek. „Példaértékű poéntechnológiával dolgoznak, hogy pofátlanul ki mernek ragadni egy pillanatot. Ettől is nagyszerű ez a sorozat” – mondta Kerekes József, Peter magyar hangja. „Az is egy humorforrás, hogy Brian, leszámítva, hogy beszél, szinte minden tulajdonsága állati eredetű. Például van úgy, hogy amikor udvarol egy nőnek, akkor elkezdi csóválni a farkát és megvakarja a füle tövét” – emlékszik vissza Schnell Ádám, Brian magyar hangja.

  nemes_takach_kata_szinkron

  Nemes Takách Kata

  Stewie megformálásában nagy előnyt jelentett Dolmány Attila profizmusa és a South Parkból hozott tapasztalata, aminek köszönhetően egy-két rész után egyből megszerette a Family Guyt és persze a rögbi labda fejű pólyást is. „Stewie eredetileg egy nagyon jellegzetes angol akcentussal beszél. Ezt nehéz magyarul korrekt módon átadni, így inkább a legfontosabb személyiségjegyeit ültettük át a hangjába, ettől lett ilyen művelt, arisztokrata, okoskodó, agresszív emberhez passzoló akcentusa” – mesélte a stúdióban Dolmány Attila.

  schnell_adam

  Schnell Ádám

  Mindenkinek megvan a maga defektje, de ettől a Family Guy karakterei igenis szerethető egyéniségek. „Griffinék egy abszolút hétköznapi család. Mindenki éli a maga életét. Peter pedig – divat ma azt mondani, hogy lúzer típus – mindig jót akar, próbál segíteni, ha a család szorult helyzetbe kerül. De legyen szó pénzről, szexről, szerencsejátékról ő mindent nagyon akar, viszont az esetek többségében nem jön össze neki, mert ahhoz túl hülye. Persze ő ebben remekül elvan, és vígan éli az életét” – alkotott képet Kerekes József Peterről és a Griffin családról.

   

  A sorozat 11. évadának legújabb részei kedd és csütörtök esténként 22:30-kor a Comedy Central műsorán!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon