MENÜ
 • Így húzzunk hasznot a világvégéből!

  Ahogy közeledik a jeles dátum, várható, hogy felbukkan egy-két agyafúrt ember, aki igyekszik kihasználni embertársai hiszékenységét. A történetben élen jár egy olasz építési vállalkozó, aki egy nagyobb vagyont keresett az állítólagos világvégéből.

  Valószínűleg jókat mosolyog magában az az olasz építkezési vállalkozó, miközben számolgatja jól megérdemelt jutalmát, aki már most rengeteg pénzt keresett a december 21-én sokak által várt vagy rettegett világvégéből. Akik ugyanis hisznek az apokalipszisben és van egy kis félretett pénzük, megpróbálnak valamiféle óvintézkedéseket tenni annak érdekében, hogy túléljék a katasztrófát. A Corriede Del Veneto olasz lapnak nyilatkozott az a neve elhallgatását kérő férfi, aki az elmúlt hónapokban körülbelül száz óvóhely felépítésében működött közre.

  “Legutóbb Padovában építettünk óvóhelyet, amely hatvan négyzetméteres, ellenáll a robbanásoknak és a földrengéseknek. Az egyik helységben található egy generátor, amely napelemekkel és dízel üzemanyaggal is működik. Az építmény három méterrel a ház alatt került kialakításra, található benne fürdőszoba, nappali és konyha is. Ha ideköltözik egy család és elengedő élelmiszertartalékot halmoz fel, akkor akár hat hónapig is túlélhetnek bármilyen katasztrófát úgy, hogy közben egyszer sem kell kijönniük óvóhelyükről.”

  A férfi elmondása szerint óriási igény van ezekre az építményekre, így hónapok óta, megállás nélkül ezeken dolgozik cége. Az újságíró kérdésére azt is elmondta, hogy ő maga egyáltalán nem hisz a lesújtó végzetben, de azért érthető okokból örül a hisztériának.

  “Nekem nem az a dolgom, hogy ítélkezzem mások döntései felett, hanem hogy épületek tervezését és megvalósítását vigyem véghez a megrendelő kívánsága szerint. Mindenesetre valóban jól jön, hogy ennyire hiszékenyek az emberek, bár azért aláíratunk velük a kivitelezés előtt egy nyilatkozatot, melyben vállalják, hogy ha elmarad a világvége, akkor sem követelhetnek semmiféle összeget az előre kifizetett építési díjból. Boldogan alá is írják, hiszen annyira biztosak benne, hogy mégis eljön a végzet és ez a helység jó szolgálatot tesz majd nekik, hogy túlélhessék a katasztrófát.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon