MENÜ
 • Így alakíthatják át a Vidámparkot

  Egy fiatal építészhallgató tervei szerint függő sétányokról nézhetnénk az állatokat.

  Évek óta szerepel a tervek között, hogy a Vidámpark elköltöztetésével növelnék meg az Állatkert területét. Most, hogy Tarlós István főpolgármester bejelentette, hogy idén bezár a régóta veszteséges szórakoztató park, egyre nagyobb erre az esély. Bár konkrét tervek még nincsenek, Dányádi Sára diplomamunkájában megálmodta, hogyan is nézhetne ki az átalakított Vidámpark.

  „A mostani Vidám Parkot három részre osztottam. A cirkusz közvetlen szomszédságában egy játszó- és pihenőpark lenne, mellette a Vidám Park műemlékvédelmi épületei, mint a körhinta, a dodzsem és a barlangvasút maradnának – magyarázta elképzelését Sára, aki az állatkert szakembereinek véleményét is kikérte terveihez. – A harmadik területen lenne az állatkert új része, amit négy egységre bontottam. Az északi gödörben az állatkórház és tenyészközpont munkájába leshetnének be a vendégek. A három másik gödörben az esőerdő, a sztyeppe és a tundra élőlényeivel ismerkedhetnének meg a látogatók. Többek között arany oroszlánmajmoknak, hangyászoknak, lajhárnak, jaguárnak, és a tapíroknak adhatnak otthont a kifutók. A területeket a magasított sétálóút választaná el, ahonnan zavartalanul megfigyelhető az állatok élete.”

  Az átalakításról egyelőre csak elképzelések születettek, melyek egy része megegyezik az építészhallgató modelljével.

  „A műemléki vidám parki játékok megmaradnak, illetve az állatkert terveinek is része egy a régi Városliget hangulatát felelevenítő pihenőparki tér kialakítása, ami egyúttal afféle „gyerekzóna”, vagy „családi zóna” is lenne, többek között szelíd, simogatható állatokkal. Az állatkerti tervekben azonban helyet kapott egy a Pálmaháznál sokkalta nagyobb trópusi-szubtrópusi csarnok gondolata is – árulta el Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

  Forrás + fotó: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon