MENÜ
 • Igazi divatmajmok iPadekkel

  Sokan nevezik az Apple-felhasználókat divatmajmoknak, most pedig még valami igazság is lehet ebben a gúnynévben. A Miami Zoo majomlakói ugyanis boldogan fedezték fel a cég iPadját, amit azóta is használnak.

  Az állatkert dzsungel-részlegében a gondozok a tablet segítségével kommunikálnak az állatvilág talán legintelligensebb fajával, az orángutánokkal. Az állatok arra használják az eszközt, hogy beazonosítsák azokat a tárgyakat, amik számukra ismerősek és kifejezzék kívánságaikat, igényeiket. Az applikáció, melyet használnak, eredetileg autista gyermekeknek készült, akik a tárgyak képeit mozgatva árulhatják el, hogy mi van a fejükben.

  “Ha megkérjük őket, hogy azonosítsák a kókuszdiót, képesek rá. Szeretnénk ebből építkezni, megadni az esélyt, hogy ők mondják meg, mit akarnak vacsorára, úgy, hogy összeválogatjuk az aznapi konyhai készletet, ők pedig kiválasztják a különböző zöldségek, gyümölcsök képeit.

  Az orángutánok rendkívül intelligensek, de a hangképzési szerveik hiányosságai miatt, a kommunikációjuk rendkívül bonyolult. Eddig az állatkert gondozói jelnyelvet használtak, de most az iPadek segítségével nem csak agyukat tudják edzésben tartani, de megadják azoknak is az esélyt a beszédre, akik nem ismerik a jelnyelvet.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon