MENÜ
 • Húsvétkor durva hely a Fülöp-szigetek

  Néhány férfi veszélyes módon ünnepel

  Magyarországon a húsvétról leggyakrabban talán a tojásfestés, a böjt és a lányok meglocsolása jut eszünkbe. Ez azonban kifejezetten magyar szokás. A világ más-más tájain eltérő módon ünnepelnek. Vannak visszafogottabb szokások. Csehországban például ilyenkor szokás a hölgyek fenekére csapni. És vannak véresebb hagyományok is. Ilyen például az ázsiai Fülöp-szigetek, ahol néhány elvakult keresztény férfi elég durva dolgokat művel. Szavak helyett először beszéljen egy kép.

  Bizony, a Csendes-óceán peremén lévő szigetországban szokás, hogy néhány férfi átéli Jézus Krisztus szenvedésének utolsó óráit, azaz keresztre feszíttetik magukat. Keresztcipeléssel, szögekkel, római légiós jelmezesekkel, mindennel. Idén is nézők ezrei figyelték, ahogy tizenhét férfit felfeszítenek, köztük az ötvenegy éves Ruben Enajét, akinek ez már életében a huszonhatodik alkalom, amikor átéli a szenvedést.

  A római katolikus egyház mélységesen elítéli ezt a tradíciót, de tenni ellene semmit nem tud. Szerencsére ez csak egy szélsőséges példa. Indonéziában is eljátsszák a passiót, ott azonban  nem vernek szögeket talpba és tenyérbe – bár ez egy tévesen megszokott elem, ugyanis a történet szerint Jézus Krisztusnak nem a tenyerébe verték a szögeket, hanem a csukló alá, a két csont közé. Nagy-Britanniában is kifejezetten visszafogottak a keresztények, ott vannak, akik három napon át cipelik a súlyos keresztet.

  forrás: Borsonline

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon