MENÜ
 • Horvátország, a közeli jóbarát

  A kristálytiszta tenger, az alacsony árak és remek túrázási lehetőségek alig pár órás autóútra vannak Budapesttől.

  Horvátország tengerpartja van talán a legközelebb hozzánk, így ott rendkívül kedvező árakon lehet a a habok között hűsölni. Közelsége mellett az is kedvező tény, hogy nagyon jó minőségű autópálya vezet egészen a tengerhez, így akár kocsival is könnyen megközelíthető a legtöbb nyaralóváros. Horvátország számos szigettel is büszkélkedhet,  ahova rendszeres kompjáratok segítik az eljutást.

  Szigetei közül a legnagyobb és legkedveltebb úti cél Krk, mely 200 kilométernyi partszakasszal büszkélkedhet, melyek közül jónéhány homokos, így sokkal élvezetesebb a fürdőzés. Horvátország legtöbb nyaralóhelyén sziklás vagy kifejezetten kavicsos a part, így az úszópapucs beszerzése mindenképp ajánlott a sérülések elkerülése érdekében. A sziget egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell hosszú kompútra vállalkozni, egyszerűen egy hídon keresztül juthatunk oda.

  A sziget legnépesebb városa Baska – a település vendégszerető lakosairól és műemlékeiről híres. A város környékén a fejlett kikötőn túl lenyűgöző partszakaszok találhatóak, amik a legtöbb horvát stranddal ellentétben homokosak. Hangulatos mediterrán utcáin sétálva folyamatosan érdekességekbe botlanak az odalátogatók. Kolostorromok, régi épületek találhatóak az óvárosban, mind közül a legismertebb a Szent Iván Templom.

  Krk városa a szigetről kapta a nevét. Rendkívül régi hagyománya van a turizmusnak, már a 19. században is képeslapokon hirdették a település nevezetességeit. A város tökéletesen megőrizte középkori hangulatát, alig látni 100 évesnél fiatalabb épületeket. Partszakasza azonban sziklás, így kisgyermekkel utazóknak és erre kifejezetten kényes nyaralóknak nem ajánlott.

  A szigetek csodáin túl rengeteg érdekességet tartogat még Horvátország. Leglenyűgözőbb turistalátványossága a Plitvicei Tavak Nemzeti Park, amit a világörökség részévé is nyilvánítottak. A nyaralás legszebb része lehet az itt eltöltött idő.

  A park Európa egyik legrégebbi nemzeti parkja, és a világ minden tájáról érkeznek turisták, hogy megcsodálhassák az egyedülálló természeti képződményt. A környékbeli szállások nagyon drágák, így mindenképp érdemesebb átutazóban odalátogatni.

  Split Horvátország legnagyobb tengerparti városa, és az egyik leglátogatottabb város a Dalmát partvidéken. Splitet Európa legnaposabb városának mondják, amit különleges fekvésének köszönhet. A település nem csak autóval közelíthető meg, hanem a MÁV is indít menetrendszerű járatokat a tengerparti városba. Mivel Split az egyik legjelentősebb város a partvidéken és a kikötőforgalma is jelentős, nem elhanyagolható hátránya, hogy sokkal tisztább strandok találhatóak pár kilométerre arrébb – azonban a mediterrán város hangulatos utcái, nyári koncertjei biztosan mindenkit kárpótolnak.

  Ajánló

  Ismét a Sziget lett a legjobb külföldi fesztivál a UK Festival Awardson

  Világsztárokat jelentett be a STRAND

  Íme a Balaton Sound aftermovie-ja