MENÜ
 • Horvátország, a közeli jóbarát

  A kristálytiszta tenger, az alacsony árak és remek túrázási lehetőségek alig pár órás autóútra vannak Budapesttől.

  Horvátország tengerpartja van talán a legközelebb hozzánk, így ott rendkívül kedvező árakon lehet a a habok között hűsölni. Közelsége mellett az is kedvező tény, hogy nagyon jó minőségű autópálya vezet egészen a tengerhez, így akár kocsival is könnyen megközelíthető a legtöbb nyaralóváros. Horvátország számos szigettel is büszkélkedhet,  ahova rendszeres kompjáratok segítik az eljutást.

  Szigetei közül a legnagyobb és legkedveltebb úti cél Krk, mely 200 kilométernyi partszakasszal büszkélkedhet, melyek közül jónéhány homokos, így sokkal élvezetesebb a fürdőzés. Horvátország legtöbb nyaralóhelyén sziklás vagy kifejezetten kavicsos a part, így az úszópapucs beszerzése mindenképp ajánlott a sérülések elkerülése érdekében. A sziget egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell hosszú kompútra vállalkozni, egyszerűen egy hídon keresztül juthatunk oda.

  A sziget legnépesebb városa Baska – a település vendégszerető lakosairól és műemlékeiről híres. A város környékén a fejlett kikötőn túl lenyűgöző partszakaszok találhatóak, amik a legtöbb horvát stranddal ellentétben homokosak. Hangulatos mediterrán utcáin sétálva folyamatosan érdekességekbe botlanak az odalátogatók. Kolostorromok, régi épületek találhatóak az óvárosban, mind közül a legismertebb a Szent Iván Templom.

  Krk városa a szigetről kapta a nevét. Rendkívül régi hagyománya van a turizmusnak, már a 19. században is képeslapokon hirdették a település nevezetességeit. A város tökéletesen megőrizte középkori hangulatát, alig látni 100 évesnél fiatalabb épületeket. Partszakasza azonban sziklás, így kisgyermekkel utazóknak és erre kifejezetten kényes nyaralóknak nem ajánlott.

  A szigetek csodáin túl rengeteg érdekességet tartogat még Horvátország. Leglenyűgözőbb turistalátványossága a Plitvicei Tavak Nemzeti Park, amit a világörökség részévé is nyilvánítottak. A nyaralás legszebb része lehet az itt eltöltött idő.

  A park Európa egyik legrégebbi nemzeti parkja, és a világ minden tájáról érkeznek turisták, hogy megcsodálhassák az egyedülálló természeti képződményt. A környékbeli szállások nagyon drágák, így mindenképp érdemesebb átutazóban odalátogatni.

  Split Horvátország legnagyobb tengerparti városa, és az egyik leglátogatottabb város a Dalmát partvidéken. Splitet Európa legnaposabb városának mondják, amit különleges fekvésének köszönhet. A település nem csak autóval közelíthető meg, hanem a MÁV is indít menetrendszerű járatokat a tengerparti városba. Mivel Split az egyik legjelentősebb város a partvidéken és a kikötőforgalma is jelentős, nem elhanyagolható hátránya, hogy sokkal tisztább strandok találhatóak pár kilométerre arrébb – azonban a mediterrán város hangulatos utcái, nyári koncertjei biztosan mindenkit kárpótolnak.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon