MENÜ
 • Horrorkönyv a tizenhetedik századból

  Hihetetlen könyvkülönlegesség került licitálásra Angliában. A tizenhetedik századból származó írás azokról a bábákról szól, akik egy hajlított bottal próbálták eltávolítani a gyermekeket az anya méhéből még a szülés előtt.

  A könyvből kiderül, hogy bár sokan fe lvannak háborodva, hogy hatvan éve még milyen körülmények között és milyen módszerekkel dolgoztak a bábák, a tizenhetedik században bizony még durvábbak voltak a nem éppen barátságos nénik. Rendelkeztek például egy hajlított végű bottal, amivel néha megpróbálták még a szülés előtt kivenni a babákat a méhből.

  Az 1630-ban íródott könyvet Percival Willughby jegyzi, aki majdnem négyszáz éve több mint 200 esetet vizsgált meg és azokból állított össze egy hatszáz oldalas “segédkönyvet” bábák számára. A könyvet csupán két példányban adták ki 1670-ben. Az írást jövő hónapban árverezik el.

  “Hihetetlenül ritka és lebilincselő munka. A kézírások elbűvölőek, a nyelv még annyira friss és az egész hangulata nagyon megfogó. Nagyon közel érezheti magát az olvasó a szerzőhöz. Nem csak azok számára lehet érdekfeszítő, akiket orvosilag érdekel a téma – hiszen az egész könyv betekintést nyújt a tizenhetedik századi társadalomba és bemutatja, hogy a meglátogatott családok hogyan, milyen körülmények között éltek.” – mondta Chris Albury, a Dominic Winter aukciós ház munkatársa.

  A könyv különlegessége továbbá brutalitásában is rejlik. A kétszáz megfigyelt eset között vannak olyan gyomorforgató történetek is, mint például egy nő tragédiája, akinek megsüllyedt a méhe, azt pedig kétségbeesésében maga próbálta kivágni kertjében fekve. De ezen oldalakon találhatunk beszámolót arról is, hogyan próbálták meg először egy késsel felnyitni a méhet, hogy ki tudják venni a csecsemőt.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon