MENÜ
 • Hooligans: “Fontos számunkra, hogy közel érezhessük magunkat a közönségünkhöz”

  A Hooligans zenekar tavaly egész évben a 20. születésnapját ünnepelte, melyre a Papp László Budapest Sportarénába tették fel a koronát, mindemellett egy nagylemezük is megjelent, Igaz történet címmel. A zenekar dobosa, Kiss Endi mesélt, mit tartogatnak 2017-re a rajongóknak.
  Szilveszter napján is koncerteztek. Ilyenkor koncert után van kedvetek, időtök bulizni?
  – Nálunk kialakult már az, hogy inkább csak koncertezni szeretünk szilveszterkor, bulizni van időnk máskor is. Most a koncert után egy 3-4 órás út lesz hazafelé, míg hazaviszünk mindenkit, ha minden pontos, akkor is legjobb esetben, hajnali 5 körül érünk haza, szóval a turnébuszban töltjük a zenekarral a szilvesztert idén is. 
  Ilyenkor a hazavezető úton azért van egy kis züllés?
  – Van. A többiek már elkezdtek alapozni, azt láttam, úgyhogy szerintem jó hangulat lesz így is.
  Hogy kell elképzelni, hogy mulat egy hooligan a koncertek után?
  – Nagyon sokféleképpen történhet. Van, hogy spontán, van, hogy megtervezzük. Azonban mostanában már a koncertek előtt és után nincsenek azok a nagy ordenálé bulik, hisz előtte a koncetre összpontosítunk, nem akarunk a színpadon bohóckodni, utána pedig attól függ, hogy kinek épp milyen hangulata van. Voltak már olyan esték, mikor annyira jól éreztük magunkat, hogy mozgott az egész zenekari busz, de volt már olyan is, hogy mindenki csendesen aludt csak. Nem mondom, hogy lenyugodtunk, nem vagyunk öregek, soha nem nyugszunk meg, hanem mindenkinek megvan a saját maga szórakozóhelye és ott mulatják át az éjszakát inkább. 
  Ha már szilveszter, vannak olyan babonák, amit mindig betartotok koncertek előtt? 
  – Nincs. Ez a zenekar azért elég babona mentes. Nekem is csak egy csekélység van. A gyűrűimet én mindig berakom koncerten a nadrágom zsebébe, ezek a szerencse gyűrűim. 
  Népszerűek ilyenkor a fogadalmak is. Neked van valamilyen fogadalmad?
  – Olyan nincs, amit elsejétől fogok elkövetni. Azonban már egy hete nem dohányzom, nagyon szeretném ezt tartani örökre, maximum a berúgások mellé 1-2 szálat megengedek magamnak. Más nincs, mert úgy élünk, ahogy szeretünk és ahogy elképzeltük. 
  Jövőre mivel készültök a Hooligans rajongóknak?
  – Februárban klubturnéra indulunk, 10-12 klubba fogunk játszani, ez azért fontos, mert évközben hatalmas szabdtéri koncertjeink vannak, ahol több tízezer ember is elfér, viszont ezt a klub vonalat is akarjuk erőltetni, hisz onnan indult a zenekar, illetve nagyon fontos, hogy közel érezhessük magunkat a közönségünkhöz. Tavasszal dupla dvd-n érkezik a 20. jubileumi koncertshow, akkor lesz  egy nagy bulink a Barba Negra Trackben, ahol bele is lehet nézni a DVD-be, nem a teljes anyagba, egy rövidebbre vágott verzióba. Év végén pedig tervezünk egy dupla válogatás cd-t új számokkal együtt és aztán egy Hooligans könyv is napvilágot fog látni valamikor. Nem pihen a Hooligans, sőt odabaszunk 2017-ben is!
  Említetted a Hooligans könyvet, pár éve már hallottunk róla, hogyhogy csak most fog megjelenni?
  – Amíg nem vagyunk maximálisan elégedettek a dolgokkal, addig nem akarjuk kiadni. Mivel a Hooligansnek az első könyve lesz, azt szeretnénk, ha profi könyvet kapnának az emberek. Ezért ezen még dolgozunk.
  Miről fog szólni ez a könyv?
  Ez a hooliganoknak az életéről. Szólóban is és együtt is. Nekünk az egész 45 évünk össze van kötve, ettől függetlenül mindenkinek megvan a saját élménye mindenről. Megpróbálunk olyan dolgokat leírni, amit még nem tudhatnak az emberek. Minél izgalmasabb könyvet szeretnénk, ezért dolgozunk rajta annyit. Mi zenészek vagyunk és nem könyvírók, így próbálkoztunk már pár íróval, de nem voltunk elégedettek, de ebben az évben szerintem el fog készülni.
  Készítette: Ráth Máté

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon