MENÜ
 • Honfoglalás a gasztronómiában

  Igazán izgalmas, érzékszervekre ható időutazáson vehetnek részt a gasztronómia szerelmesei a Café Astoria Restaurantban és ehhez nem kell mást tenni, csak kóstolni, ízlelni és gyönyörködni, mindezt június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján.

  Honfoglalás a gasztronómiában címmel egy rendkívüli büfévacsorát kínál a Belváros ikonikus szállodája, az idén százkét éves, regényes Astoria. A kínálatból a nyereg alatt puhított hús bár elmarad, de terítékre kerül egy fantasztikus menüsor a tradicionális magyar ételektől a megújult, kortárs fogásokig és főszerepet kapnak azok a fűszerek, melyeket a honfoglaló magyarok használtak, úgy mint a kömény, lestyán és a reneszánszát élő tárkony. A sorban lesz – a teljesség igénye nélkül – csicseriborsó töret pácolt juhsajttal, lestyános  édes káposztaleves malac csülökkel, fogas zöldséges lencseraguval vagy egy jó kis mákos guba.

  Cafe-Astoria-Restaurant5

  Ahogy az ősi magyar népzenét az ötfokú hangsorra épülő dalok képzik, az ősmagyarok konyháját a ˝pentaton˝ ízek harmóniájával szokták jellemezni. Az édes, a savanyú, a sós és a keserű mellé ötödiknek a csípőset is külön ízként kezelték, és hasonlóan a mai belső-ázsiai konyhákra, az öt íz egységére törekedtek – ezt most meg is kóstolhatjuk.

  Az Astoria 102 éves falai között tehát egy kulináris időgépbe ülhetünk bele, de a szálloda a Múzeumok Éjszakáján – a gasztrokalandon túl – a magyar történelem során többször főszerepet játszó, muzeális értékű Café Astoria felfedezését is kínálja.

  Érvényes Múzeumok Éjszakája karszalaggal rendelkezők részére a belépés, előzetes regisztrációval 3.990 Ft, korlátlan ételfogyasztással, regisztráció nélkül a belépő 5.990 Ft, szintúgy korlátlan ételfogyasztással.Regisztrálni a gellert.marketing@danubiushotels.com e-mail címen lehet.

  A részletes program megtekinthető a cafeastoriabudapest.hu és a muzej.hu honlapokon.

  A büfévacsora ételei:

  Finger food

  Marinált hal

  Csicseriborsó töret pácolt juhsajttal

  Tárkonyos tojáskrém köles piskótával
  Sóskakrém szalonna ropogóssal

  Levesek

  Karfiolleves jérce gombóccal

  Lestyános  édes káposztaleves malac csülökkel

  Főételek

  Grill zöldségek füstölt sajttal

  Fogas zöldséges lencseraguval

  Pulyka zúza Sztroganoff módra párolt rizzsel

  Konfitált sertés tarja köményes parázs burgonyával

  Desszert

  Fahéjas almás rétes

  Aranygaluska vaníliakrémmel

  Mákos guba

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő