MENÜ
 • Holokauszt-napok után perlik az iskolát

  Mindig is tudtuk, hogy Texas egy merőben furcsa állam, de hogy a történelemóra ennyire szerepjátékra épüljön, az már megdöbbentő.

  A ma már 19 éves Andrew Yara a napokban adta be követelését a Perryton Magánsikola ellen, megpróbálva elérni, hogy az iskola állja a kórházi számláit, melyek sérülései miatt keletkeztek. De hogyan is szerezte ezeket a sérüléseket? Na ez a megdöbbentő a történetben.

  Az iskola 2007-ben úgy döntött, hogy két napig alternatív módon mutatja be a tanulóknak a Holokausztot. A diákokat két csoportra osztották, voltak a vörös szalagot viselő zsidók és a szalagtalan nácik. A gyerekeknek elmondták, hogy aki zsidót játszik, annak mindent meg kell tennie, amire a szalagtalanok utasítják.

  A beszámolók szerint a vörös szalagot viselő fiatalokra ezek után nehéz napok köszöntöttek. Minden szemetet fel kellett venniük, amit a “nácik” eldobtak, cipelniük kellett társaik holmijait, sőt néhány esetben társaikat is. Aki nem akart megbukni, annak teljesítenie kellett mindent, hiszen a tanárok bejelentése szerint a jegy 60%-ba számított bele a két szerepjátékos nap, így aki nem engedelmeskedett, azonnal megbukott.

  Ez a feladat várt az akkor körülbelül 50 kilót nyomó Andrewra is, akinek egy 80 kilós társát kellett cipelnie. Mikor egy másik “náci” ráugrott, a fiú összebicsaklott, majd felállni sem nagyon tudott. Az orvosnál kiderült, hogy a fiú az iskolában nem csak kiszáradt, de csipője is kibicsaklott.

  A két nap és a baleset után a fiúra több kezelés és rengeteg fájdalom várt. A kórházi számlákat most Andrew az iskolával akarja megfizettetni, perébe bevonva a lelki megpróbáltatásokat és az emberi jogok megsértését is.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon