Hogyan szállítsuk az e-ciginket utazás közben

Az emberek többsége szeret utazni, ezért lefoglal egy utat valamilyen egzotikus országba. Ha nemrég kezdett el e-cigit használni, mert épp szeretne leszokni a cigarettáról, akkor lehet, hogy eszébe sem jut az a lehetőség, hogy az e-cigijét magával vigye külföldre. Nem jönne jól senkinek sem, ha a reptéren ki kellene dobnia a készüléket.

Íme egy lista, melyben azok a fontos dolgok vannak, amiket érdemes áttekinteni a külföldi út előtt azoknak, akik e-cigit használnak.

Poggyász

Első körben tekintsük át, hogy mi az, ami a táskánkban a gépre vihető az e-cigivel kapcsolatban. Ezt minden légitársság weboldalán külön jelzi. A légitársaságok zöme azt a szabályt követi, hogy a személyes használatú e-cigi felvihető a fedélzetre, de csak a kézi poggyászban. Feladni nem lehet. Az utazás során az e-cigi töltése, használata tilos.

A tartály kiürítése

A légnyomáskülönbség miatt az e-cigi tartályát ki kell üríteni felszállás előtt, mert különben az a repülés során szivárogni fog. Célszerű elkerülni ezt a kellemetlen helyzetet, ezért jobb, ha az utazás megkezdése előtt kiürítjük.

Gondos csomagolás

Az e-cigi folyadéktartályára ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint minden más, a fedélzetre felvihető folyadékra, azaz 10 ml-esnél nem lehet nagyobb a tégely űrtartalma. Ezeket átlátszó zacskóba kell behelyezni, és úgy felvinni a repülőre.

A különböző ízű folyadékokat is gondosan be kell csomagolni, légmentesen záródó zacskóba tenni, hogy ha véletlenül szivárogna, akkor se tegye tönkre a poggyászunkat. Érdeklődjünk utazás előtt, hogy mennyi a maximálisan felvihető folyadékmennyiség, és azt a határt ne lépjük túl.

Ellenőrzés

Azért, hogy gyorsabban túl jussunk a biztonsági ellenőrzésen, érdemes előre kiüríteni a tartályt, és az e-cigi akkumulátorát is eltávolítani, majd külön-külön becsomagolni, és átlátszó zacskóba tenni.

Az e-cigi készülékünket feltöltött állapotban vigyük magunkkal, mert előfordulhat, hogy megkérnek minket a készülék ellenőrzése során annak bekapcsolására.

Célország

Annak is nézzünk utána, hogy abban az országban, ahova utazni szándékozunk, engedélyezett-e az e-cigi használata. Az e-cigit minden ország másképp szabályozza, van, ahol kifejezetten tiltott annak használata.