Hogyan és honnan rendelj e-cigit?

Kétféle dohányos ember van, aki az e-cigit szívja, és aki tervezi, hogy kipróbálja.

Ha dohányos vagy, és szeretnél leszokni róla, akkor érdemes kipróbálni az e-cigarettát, amíg végleg búcsút nem tudsz inteni a hagyományos ciginek. Ezzel a lépéssel az egészségednek is jót teszel, és a pénztárcádat is kíméled, ugyanis az e-cigaretta lényegesen olcsóbb, mint a hagyományos.

Pénztárcakímélő alternatíva

Ma már egy cigaretta kétezer forint körül van, így ha valaki egy dobozzal szív naponta, akkor legalább hatvan-ezer forintot füstöl el a családi kasszából. Az e-cigi ennél lényegesen olcsóbb még akkor is, ha a dohányzási szokás nem változik. Mert természetesen itt is számít, hogy mennyit szívunk, hiszen annak függvénye a havi e-liquid mennyisége is, és a kazáncsere gyakorisága. A hatvanezres kiadás e-cigarettánál hónapok alatt jön össze, azaz lényegesen olcsóbb amellett, hogy nem károsítja szervezetünket, a környezetünkre pedig egyáltalán nem ártalmas. Az e-cigi mellett senki nincs kitéve a passzív dohányzás ártalmainak. Az e-liquid csupán négy alkotóelemből áll, nevezetesen növényi glicerinből és propilén glikolból, valamint aromákból, és/vagy nikotinból áll.

Az e-cigi hatása a tüdőnkre

A hagyományos cigaretta főleg kátrányból áll, ami több ezer mérgező anyag együttese. Még egyetlen tanulmány sem mutatta azt ki, hogy az e-cigi tüdőkárosodást okozott volna, szemben a hagyományos cigarettával. Az e-cigi ugyanis nem hat károsan a tüdő működésére. Vizsgálatokkal bizonyították, hogy ha valaki korábban hagyományos cigarettát szívott, majd áttért az elektromos cigarettára, akkor jelentősen nőtt a tüdőkapacitása, emellett megszűnt a köhögés, krákogás is, aktívabbak lettek, elkezdtek sportolni, ugyanis nem kellett levegő után kapkodniuk.

Jobb megoldás

Az e-cigi mindenképp jobb választás, mint a hagyományos. Előfordulhat, hogy valamely ok miatt véglegesen le kell tennünk a cigarettát – és itt léphet be az e-cigi, ami lehetőséget nyújt arra, hogy szervezetünket ne érje sokként az azonnali leszokás. A nikotintartalmat pár nap alatt a nullára csökkenthetjük, ugyanakkor megmarad magának a dohányzásnak az élménye is. Vannak ugyan, akik képesek arra, hogy egyik pillanatról a másikra letegyék a cigit és soha többet ne gyújtsanak rá, de ez az üdítő kisebbség. Az emberek jelentős része erre képtelen. Nekik nagy segítség az e-cigi.

Honnan rendeljünk e-cigarettát

Igen, könnyű azt mondani, hogy térjünk át az e-cigire, de honnan tudunk rendelni, ez a nagy kérdés.

Kezdjük ott, hogy honnan ne. Az e-cigi rendelés előtt nézzünk szét a piacon, kérjük legjobb barátunk, a Google segítségét. Olyan helyről ne rendeljünk, ami egy kicsit is gyanús lehet, hiszen nem mindegy, hogy milyen anyagot viszünk be a szervezetünkbe. Az elektromos cigaretta e-liquiddel működik, amit úgy kell előállítani, és bekeverni, majd a porlasztóba tenni.

Az e-liquid egy olajszerű állagú, tapintású folyadék, mely a hevítés hatására párolog, majd gőzzé alakul. Elérhető nikotinos és nikotin mentes változatban is. A nikotinos változat többféle erősségben érhető el, ami ha számunkra nem megfelelő, keverhető. Ha a leggyengébbet például a mentessel keverjük, akkor a gyenge nikotintartalmú folyadék nikotintartalmát tovább tudjuk csökkenteni.

Természetesen az ízestett változat mellett az íztelen is kapható, amit aromával ízesíthetünk. Az ízesítettek is keverhetők egymással, fokozva ezzel az élményt. Hiszen egy mentolos málna, vagy egy eukaliptuszos sárgadinnye a nyári kánikulában kifejezetten üdítő hatású.

A liquidben található aroma lehet természetes, vagy eredeti, de az élelmiszeripar is ezekkel dolgozik.

Mindenképp olyan helyről vásároljuk az e-cigarettát és azok hozzávalóit, ahol a forgalmazó bevizsgált termékeket árusít. Az e-cigi rendelés során tehát legyünk nagyon körültekintőek.

Tehát keressük meg azokat a helyeket, ahol az aromák is megfelelnek a szigorú EU-s követelményeknek, tehát ahol bevizsgált, ellenőrzött és minőségi aromához juthatunk hozzá.