MENÜ
 • Hogyan éljük túl a hőséget?

  Rövid összeállításunk hasznos tippeket kínál, hogy ne kelljen a kánikulában sem egy sötét sarokban kuporognunk.

  Itt a nyár, hamarosan 36-38 fok is lehet, legalábbis az előrejelzések szerint. Bár kétségtelen, hogy vízparton, napernyő alatt, hűs koktélokat iszogatva és könyvet olvasva, még kibírható a hőség, mégis a legtöbb embert és az állatokat is próbára teszi a kánikula. Főleg, ha azzal rémisztgetnek minket, hogy 39 fokos forróság várható. De mit tehetünk ilyenkor?

  Nagyon fontos tudni, hogy kisgyerekeket, időseket és betegeket kimondottam veszélyeztethet az ilyen extrém hőség. Ők csak a reggeli órákban hagyják el lakásukat.

  “Hajnalban szellőztessük, napközben sötétítsük be – sorolta a túlélési technikákat Kóczán István háziorvos. – Ilyenkor több folyadékot kell inni, cukros üdítő helyett inkább ásványvizet, cukormentes limonádét, esetleg sört.  Még vízben is kaphatunk hőgutát napszúrást, aki nem strandol, szellős, könnyű ruhát viseljen.”

  A házi kedvenceknek még rosszabb a soruk, a szellős ruha náluk nehezen kivitelezhető. Ezért az akvárium vizét hűthetjük jégkockával, és bár a hörcsögfélék irtóznak a víztől, megkönnyíthetjük életüket egy langyos fürdővel. A kutyák, macskák pedig hálásak lesznek a hideg vizes plédnek. Természetesen vigyázzunk rá, hogy állatainkat ne tegyük ki közvetlen napfénynek, és ügyeljünk rá, hogy a lakásunk hűvösebb részeiben tartózkodjanak.

  Mindenkinek sikeres túlélést!

  Forrás: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon