MENÜ
 • Hogy ne kelljen félni

  Megszületett az első európai szervezet, melynek célja a Földre nézve veszélyes kisbolygók feltérképezése és az ellenük lehetséges védekezési módok és tervezetek elkészítése.
  A NEOSield (Near Earth Objects Shield, magyarul Föld Közeli Objektumok Védőpajzsa) a német, francia, angol és spanyol intézetek mellett magába foglalja az Egyesült Államok és Oroszország hasonló irányban tevékenykedő szerveit is. A szervezet legfontosabb céljának a Földi életre veszélyt jelenő kisbolygók, aszteroidák feltérképezését és az ellenük felhasználható védekezési módok felkutatását tekinti. Mint ahogy már előző cikkünkben írtuk, több olyan kisbolygó is kering a Földhöz elég közeli pályán, ami veszélyt jelenthet az emberi életre. Egy közepes nagyságú kisbolygó becsapódása már globális katasztrófához és az élet eltűnéséhez vezetne bolygónkon, ezért is olyan fontos ezek feltérképezése és megfigyelése.
  A kisbolygók elleni védekezésre kialakított eljárások már nem is olyan elképzelhetetlenek az edzett science fiction nézők számára. Az atomrobbantás a nézők számára is érthetővé tett metódusát már megcsodálhattuk az Armageddon című nagysikerű moziban, melyben Bruce Willis újfent menti meg a bolygónk. Emellett szerepel még a vésztervek között a kisbolygó elvontatása, vagy letérítése a pályáról egy jól irányzott robbantással.
  Forrás: Origo

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon