MENÜ
 • Hihetetlen: írástudatlan férfi talált megoldást az afrikai éhezésre

  A Burkina Fasó-ban élő férfi olyan megoldást talált az országot fenyegető elsivatagosodásra, amelyet az agráripari szakemberek és szervezetek is elismernek. Yacouba Sawadogo-nak hála ugyanis újra terem élelem Nyugat-Afrika egyes részein.

  Köztudott, hogy Nyugat-Afrika több országában is hatalmas élelemhiány uralkodik, ám Yacouba Sawadogo új módszerének köszönhetően jelentősen sikerült feljavítani a félsivatagos területek minőségét.

  A leleményes férfi ugyanis felelevenítette a helyi földművelők által évszázadok óta használt technikát, a zaït, amelynek lényege, hogy sekély gödröket vájnak a talajba, amelyek a növény gyökerei felé vezetik el a meglehetősen ritka esővizet. Az egyébként teljesen írástudatlan férfi a hagyományosnál nagyobb gödröket mélyített, ezzel növelve az összegyűjtött víz mennyiségét. Technikájának köszönhetően pedig több tízezer hektárnyi földből lett újra termőföld.

  irast

  Az újító férfi sosem akarta magának megtartani a nagy titkot, sőt szeretné, ha minél több föld kelne újra életre a módszere által.

  “Szeretném, ha lennének képzések, ahol az útmutatásaim alapján újra megtanulhatnának gazdálkodni a helyiek. Persze máris problémák állnak előttünk, hiszen a most már burjánzó első erdőnk környékére elkezdtek házakat építeni és félő, hogy lerombolják az eddigi munkánkat. Most adománygyűjtésbe kezdtünk, hogy vissza tudjuk vásárolni az erdeinket. Nem adom fel a harcot” – idézi az egyik helyi lap Sawadogót.

  (Forrás/kép: Dailymail)

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon