MENÜ
 • Hihetetlen: íme a falu, ahol sosem lopnak az emberek

  Olyan szinten megbíznak egymásban a román Orșova melletti kis település lakói, hogy simán a kerítésre akasztják ki pénzüket, így vásárolnak.

  Nem hiába alkalmaznak rendhagyó módszert az élelmiszerek beszerzésére a falucska lakói. A meglegehőtsen eldugott településre ugyanis ritkán jár a kenyeres, neki hagyják hátra a mindennapi betevő árát. Ő sem veri át a helyieket, visszajárót is hagy ott, ahol jár.

  A sofőr egyébként dudálva jelzi, mikor megérkezett, de kevesen tudják személyesen átvenni a kenyeret, hiszen munkában vannak, így minden kerítésről leemeli a zacskót, kiveszi a pénztárcát, elveszi a kenyér árát, és otthagyja a kenyeret.

  satul

  Sokan egy cetlit is hagynak a pénz mellett, erre írják, hány kenyeret szeretnének. A sofőr talpig becsületes, ott, ahol nem üzennek semmit, tudja, hogy annyi pénzt hagytak hátra, ahány kenyérre szükség van.

  A falura a közeli Orșova rendőrparancsnoka is büszke, aki arról számolt be, hogy az utóbbi három évben semmilyen bűncselekmény nem történt a településen. A falubeliek pedig remélik, életstílusukat mások is eltanulják majd.

  (Forrás/kép: manna.ro)

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak