MENÜ
 • Hihetetlen változáson esett át, mert nem ivott egy hónapig

  Ránézésre akár egy évtizedet letagadhatna az a negyvenéves családanya, aki egy kísérlet kedvéért egy hónapig teljesen letette az alkoholt.

  Egy viszonylag átlagosnak mondható, negyvenes brit nő, bizonyos Laura Hogarth részt vett a Daily Mail kisebb kutatásában. A kétgyermekes családanya a maga heti öt pohár elfogyasztott borával talán csak egy kicsit volt a nagy átlag felet, de rendszeresen ivónak semmiképpen sem nevezhette senki.

  Ki gondolná, hogy pár pohár bor ennyire számít?

  A feladat mindössze annyi volt, hogy egy hónapig ne igyon alkoholt, hetente pedig nézzen bele a tükörbe, és mondja el a változásokat. A reakciói hétről hétre változtak, ahogy a kinézete és közérzete is:

  1. hét: “Úristen, ez a kép borzasztó, szörnyen nézek ki. A bőröm vörös, tele vagyok érdes, száraz foltokkal.”

  2. hét: “Csoda! Reggelente tovább alszom, és éjszaka sem kelek már fel annyit. Korábban egyszer-kétszer mindig felébredtem, de most úgy alszom, mint egy csecsemő. Emellett esténként nem nassolok annyit.”

  3. hét: “Már a bőrömön is érzem a különbséget, nem csak az arcomon, hanem mindenhol. Nem olyan száraz már, de mintha az erek sem látszanának már annyira. Lehet, hogy képzelődöm, de a ráncaim is kezdenek kisimulni.

  4. hét: “Már a fejem is kevesebbet fáj, és sokkal energikusabbnak is érzem magam, mint egy hónapja. Pár kilót le is adtam. Bejött ez a kúra, meg fogom próbálni teljesen leépíteni az alkoholt az életemből, de legalábbis hétközben biztosan nem fogok inni.”

  Nehéz eldönteni, hogy az alkohol jót tesz vagy sem, természetesen túlzásba vinni semmiképp sem szabad, mint mondjuk kedvenc botrányhősnőnk, Lindsay Lohan, vagy a mindenki szeme láttára sztriptízelő idős hölgy. Egy biztos: részegen semmiképp se ajánlott beülni a volán mögé!

  (Kép/Forrás: Daily Mail)

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak