MENÜ
 • Hétvégén a magyar daloké a főszerep

  Szeptember 9-én ötödik alkalommal rendezik meg Presser Gábor ötlete alapján a Magyar Dal Napját.

  Presser Gábor már javában készül a Magyar Dal Napjára. A főváros ezúttal Szombathely lesz: meggyőző pályázattal indult, nem volt kérdéses, hogy rá esik-e a választás.

  “Ilyenkor előtérbe kerül a város saját kulturális zenei élete, Szombathely pedig nagyon jó programokkal készül” – árulta el Presser. – “A Fő téren két nagyszínpadot állítanak egymással szembe, ahol még hazai szövegírók is tartanak előadásokat a közönségnek. Fotókiállítás lesz, a nap folyamán pedig olyan kamionok járnak körbe, amelyekről folyamatosan szól majd a magyar zene. Aminek pedig különösen örülök, hogy Eger és Nyíregyháza után idén az országunk egy újabb régiója mutatkozhat be a Magyar Dal Napja által.”

  Természetesen a jeles esemény nemcsak Szombathelyre korlátozódik, Budapesten és további vidéki városokban is lesznek koncertek.

  Újításokra is számíthatunk. Mivel maga a rendezvény is egy viszonylag fiatal program, minden újításnak számít. Idén Szombathelyen például újra indul a 30Y járata, a Dallamos Villamos pedig vasárnap közeledik a 4-es vonalán.

  Az ötletgazdával is találkozhatunk a Magyar Dal Napján. Hagyománynak számít, hogy a hivatalos megnyitón  az Illés-együttes Az utcán, valamint az LGT Neked írom a dalt című dalával színpadra áll a helyi zenészekkel. Ez most sem lesz másként.

  “Utána Zsirán lépek színpadra, a fővárosi önkormányzat fogyatékosok otthona ugyanis idén első ízben csatlakozott a Magyar Dal Napjához, az este folyamán a Csík zenekarral közös produkcióban is láthatnak, és amennyiben az időm engedi, természetesen a Vígszínházban is jelen leszek” – mondta Presser.

  Forrás: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon