MENÜ
 • Heti hetesből heti hatos?

  Március 4-én visszatérnek a humor nagyágyúi a televíziók képernyőire. A válság miatt azonban csökkenni fog a gázsijuk, jóval kevesebbért fognak minket szórakoztatni, mint azt előtte tették.

  – A Heti hetes egy intézmény. Sok műsor megszűnt, de mi túléltük a téli szünetet és visszatérünk – magyarázta Ónodi György, a műsor producere. – A költségeket azonban csökkentenünk kell. Egy kolléganőtől már tavaly elbúcsúztunk, spórolunk a vágási időn, mostantól pedig a fellépti díjakat is csökkentjük.

  Tíz százalékot vonnak le a fellépők gázsijából, a következő szezonban pedig még minimum huszonöt százalékkal fog csökkenni a fizetésük. Gálvölgyi János, Bajor Imre, Jáksó László, Farkasházy Tivadar, Hernádi Judit, Hajdú Steve és Hajós András, vagyis az állandó társulat tagjai bár nem örömmel, de elfogadták a feltételeket. Szeretik ezt a műsort és az állandó képernyős jelenlét is fontos nekik.

  Hajdú Steve örül annak, hogy nem szűnik meg a műsor:

  – Nem ért bennünket váratlanul a döntés, a színházakban is gyakori, hogy az előadás érdekében le kell mondanunk bizonyos gázsikról. Amikor a Heti hetesről beszéltem, csak legyintettek az ismerőseim, hogy úgysem indul újra. Örülök, hogy rájuk cáfolhatok.

  Alkalmanként mindannyian ugyanannyit kaptak, senkinek sem járt kiemelt gázsi, így adásonként eddig több, mint százötvenezer forint járt nekik. A tíz százalékos csökkentés valószínűleg tehát egyiküknek sem okoz majd komoly érvágást, a huszonöt százalékost viszont meg fogják már érezni, pláne azok, akiknek ez a fő jövedelemforrása, ilyen Bajor Imre is:

  – Színházban, turnékon is azt kérdezik, hogy nem tudnánk-e egy kicsit kevesebbért fellépni, mert képtelenek kigazdálkodni a költségeket. Az ember azt hinné, egyre magasabb lesz a gázsija, de nem ilyen világot élünk. Ha mindenhol levonnak 10-15 százalékot, az előbb-utóbb 100% lesz. Ha valaki tud a recesszióról mesélni, az én vagyok, kicsit beledöglöttem ebbe az egészbe, de aztán felálltam. A Heti hetes persze örömmel folytatom!

  Lesznek azért a gázsicsökkentés ellenére új arcok is a műsorban, mint például a szabadszájú Tereskova vagy Soma Mamagése, de hosszú szünet után Szulk Andreát is újra láthatjuk kedvenceink között, aki utoljára 1990-ben szerepelhetett a műsorban.

  Lájk, ha te is várod a visszatérést!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon