MENÜ
 • Hasít az angol film!

  A 2011-es év minden eddiginél sikeresebb volt az angol függetlenfilmek számára. Az évi bevétel először haladta meg az egymilliárd fontot.

  Az adat a Brit Filmintézet új kiadványából derült ki, mely az elmúlt évtized legfőbb adatait foglalja össze. A könyv szerint az angol filmipar jelentősége folyamatosan nő, ez jól látszik abból is, hogy immár 3,3 milliárd fonttal gazdagítja a szigetország GDP-jét.

  A legnagyobb gőzzel a független filmek mennek, melyek 2011-ben a mozik székeinek immár 13,3 százalékát birtokolták. Ez a szám 2001-ben még csupán 3,8 százalék volt.

  Az angol filmipar más országok filmjeit is egyre nagyobb arányban győzi le, köszönhetően a független filmeknek. Míg 2011-ben már csak a filmek 60,1 százaléka volt tengerentúli, ami vajmi kevés a 2009-es 81 szalékhoz képest.

  A legfontosabb és legsikeresebb független filmek a Király beszéde, mely 46 millió fontot hozott a konyhára, illetve a Gettómilliomos na meg az örök klasszikus, a Négy esküvő egy temetés.

  Britannia rendelkezik a világ harmadik legjelentősebb filmiparával – habár az angol nép csupán a Föld lakosságának egy százalékát teszi ki. Tavaly 558 film került a mozikba, mely 172 millió eladott jegyet produkált és több mint egymilliárdos forgalmat, mely 2001-ben még csak 645 millió font volt.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon