MENÜ
 • Három hétig bolyongott a sivatagban egy autista férfi

  Csodával határos módon megmenekült az az autista férfi, aki három hétig bolyongott az Escalante-sivatagban, mielőtt rátaláltak.

  Különböző növényekkel, békákkal táplálkozott az az autista férfi, aki ahelyett, hogy autóval vagy busszal vágott volna neki a szüleihez tartó útnak, inkább a gyaloglást választotta. A 145 kilométernyi utat William Martin LaFever az Escalante-folyó mentén kívánta megtenni, kutyájával. Sajnos azonban az elképzelt gyalogtúra nagyon gyorsan rémálommá vált. A hűségesnek nem nevezhető eb megszökött, az élelem elfogyott, a férfi pedig alaposan eltévedt.

  A család csak két héttel később értesítette a rendőrséget, mivel azt hitték, William úgy döntött, mégsem megy el meglátogatni családját, inkább otthon maradt. A rendőrség azonnal értesítette a mentőosztagot, akik speciálisan autista emberek felkutatására vannak kiképezve. Mivel az ilyen betegek hajlamosan vízparton, vízhez közeli helyeken eltűnni, először a folyóparton keresték, ahol rövidesen meg is találták.

  Ray Gardner, a különleges mentőcsapat vezetője elmondta, amikor rátaláltak a férfira, az annyira gyenge volt, hogy nem tudott megállni a lábán, de mivel heteken keresztül nem érintkezett emberekkel, ahelyett, hogy ételt vagy italt kért volna, azonnal beszélni kezdett, mesélve az élményeit. Miután a helyszínen ellátták, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A mentőcsapat tagjainak elmondása szerint a férfi annyira rossz állapotban volt, amikor rátaláltak, hogy valószínűleg nem érte volna meg a következő huszonnégy órát.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon