MENÜ
 • Harminc fölött sem áll meg az élet, csajok!

  Sánta Zoltán Krisztián, hairstylist, megmutatta: "A negyedik X-hez közeledvén sem kell elkeserednie a nőknek, elhagyni magukat pedig még kevésbé."

  “Egy jó fodrász rendszeresen figyel arra, hogy ne csak a vendégei hajával foglalkozzon, hanem a lelküket is ápolja, hogy minden szinten kihozhassa belőlük a maximumot,” mondta el egyik legfontosabb elvét Sánta Zoltán Krisztián, szalon- és látványfodrász. Munkája során azt vette észre, hogy a harminc feletti nőket, a negyvenhez közeledvén, elkeseredettség fogja el, hogy veszítenek huszonéves szépségükből. Úgy gondolja, inkább azt kellene észrevenniük, hogy most lettek csak igazán nők.

  SantaZoltanKrisztian2

  Ezért kérte fel három vendégét egy fotózásra, hogy megmutassa nekik és a velük egykorú nőknek, hogy a negyvenhez közel is lehetnek csúcsformában, különböző élethelyzetüktől függetlenül. Éva, Kriszta és Évi azonos koruk ellenére életük különböző szakaszát élik.

  Kriszta 39 éves, egyedülálló nő. Leginkább a hajára figyel oda, így havonta megy Krisztiánhoz vágatni, illetve festetni a haját. Kozmetikushoz is hasonló rendszerességgel jár. Rendszeresen mozog, figyel arra is, hogy mit eszik, de szokott bűnözni is néha. “Maximum többet dolgozok utána. Van akaraterőm, kitartok sokminden mellett, de van, amikor nem lehet.”

  “Kondizok, hihetetlen fontosnak tartom a rendszeres testmozgást. Sokkal energikusabb vagyok tőle, vidámabb, nem csak fizikálisan, mentálisan is frissít,” mondta el a testmozgás szerepéről az életében. “Inkább azt érzem, hogy a huszas éveim közepén járok.”

  “Próbálok előnyösen öltözködni, de nem viszem túlzásba, nem mutatok túl sokat. Szeretek nőiesen szexis lenni, de mégsem öltözök kihívóan.”

  IMG_0262

  “Azért tartom magam szépnek, mert megdolgozom érte. Foglalkozok a hajammal, az arcommal, kényeztetem magam,” mondta el.

  Évi 39 éves óvónő, jelenleg három gyermeke között a legkisebbel van otthon. A családjáról való gondoskodás miatt kevés ideje jut magára, a hajára mégis különös gondot fordít, a festést elengedhetetlennek tartja. Fodrászhoz Krisztiánhoz jár, mivel csak benne bízik. “A férjemnek is fontos, hogy jól érezzem magam. Ha pedig ehhez az kell, hogy három hetente 3-4 órát fodrásznál töltsek, átveszi a gyerekekre való felügyeletet,” mondta el a megoldást.

  Különös figyelmet szentel a teste karbantartásának: “Igyekszem odafigyelni az étrendemre, diétázok és tornázok,” magyarázta.

  Nem csak a szépsége miatt figyel oda a testére, fontosnak tartja azt is, hogy egészséges legyen. “Próbálok távol maradni a káros szenvedélyektől is, hogy ne csorbítsam a szépségemet,” nyilatkozta, majd folytatta: “Inkább a lelkemet és a testemet kényeztetem. A kisugárzásomat próbálom erősebbé tenni azzal, hogy elégedett vagyok és boldog. A belső szépség az, ami kifelé és igazán sugároz.”

  Öltözködésében a nőiességét hangsúlyozza. “Szeretem a fűzőket, cipőmániám van, így a magassarkú cipőket is, a szép ruhákat, a szoknyákat. Egyszerűen imádok csinosan öltözködni!”

  IMG_0261

  “Vannak célkitűzéseim: 40 éves koromra szeretnék visszafogyni, újra szép ruhákban járni, mivel most inkább a praktikum helyeződött előtérbe az esztétikummal szemben,” árulta el jövőbeli terveit.

  Éva elvált, hónapokon belül 39 éves lesz. Egyedül neveli két középiskolás gyermekét, és sok időt fordít a kutyáira is, így magára kevesebb marad. Ennek ellenére sokat foglalkozik a hajával és az alakjával. Folyamatosan mozgásban van a kutyák miatt: “Napi 6-6,5 kilométert sétálok, szóval nem a ház körüli rövid kiruccanásokat jelenti, de figyelek az étkezésre is.”

  Fiatalosan öltözködik, úgy érzi jól tartja magát: “A stílusom miatt a korom ellenére van, aki harminc alattinak gondol, bár a 25-26 már szerintem túlzás. Volt már olyan, hogy szülői értkezletre tartva a portás kérdőre vont az iskolában, hogy hova megyek. Ezt a stílust – a tetoválásokat – 40 év feletti nőknél nem nagyon látni Magyarországon.” A tetováltatást nem is szeretné abbahagyni, mindig folyamatban van.

  Szokott randizni, de ott sem játsza meg magát. Fontosnak tartja, hogy úgy ismerjék meg, ahogy a hétköznapokban is kinéz és öltözködik. “Nem vagyok cicababa, a magassarkú nem az én világom,” fejtette ki. “Magamnak szeretnék megfelelni, nem pedig másoknak.”

  IMG_0263

  “Nem szeretném úgy járni, mint a 40 feletti nők, akik elhagyják magukat az idő előrehaladtával. Szeretem a ruháimat, nem szeretném kihízni őket,” mesélte arról, miért figyel oda a teste karbantartására.

  “Én alapvetően külsőben megmaradtam egy lázadó, vagány nőnek, annak ellenére, hogy az életem olyan, mint egy tipikus anyáé. Lenyugodtam, a külsőmből viszont nem engedek, mert nekem ez tetszik, szerintem ez áll jól.”

  A hairstylistként dolgozó Krisztián – ahogy mindhárom modelljének – mindenkinek azt tanácsolja: “Fixáljátok le magatokban, mit is szeretnétek mutatni magatokból a környezetetek felé. Lehettek stílusosak, fiatalok, trendik, de nem szabad túlzásba esni. A kevesebb néha több, és az önazonosság mindennél fontosabb.”

  A stáb:

  Photo: Tischler Zoltán
  Style: Paksi Éva
  MakeUp: Schlisser Mária – Kreatív Sminkműhely
  Hair: Sánta Zoltán Krisztián
  Helyszín: Ligne Roset Budapest

  Ajánló

  Újabb sztárokat jelentett be a Volt, ezzel teljes a Nagyszínpad

  Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

  Ellie Goulding a Balatonnál ad koncertet