MENÜ
 • Hamilton a pole-ban, Alonso a kavicságyban, Grosjean a nevető harmadik

  Reggel 7 órakor felbőgtek a motorok, a melbourne-i Ausztrál Nagydíj végre elkezdődött. Időmérő edzés, a nagy mostmutasdmeg.

  Végre eljött, amit egész télen vártunk! A 2012-es Forma-1-es szezon időmérője után egy kicsivel tisztább képet kaphattunk a csapatok jelenlegi helyzetéről. Az erőviszonyok még mindig nem tisztázottak, zűrzavaros időmérő edzésen vagyunk túl.

  Q1 – az első bizonytalan lépések

  Glock avatta a pályát és a 2012-es szezont, övé volt az első mért kör is. A kisebb csapatok pilótái is gyakoroltak, volt mit, mert kevés volt a tesztelési lehetőség a télen. A HRT akadálypályává változtatta Melbourne-t, szinte nem volt olyan pilóta, aki ne rázta volna az öklét miattuk.
  Ahogy telt az idő, egyre jobban szűküla a Q2-be bekerülők köre. Nagy meglepetést nem várhattunk. Vagy mégis?
  Massa az utolsó pillanatban behozta a Ferrarit lágyon a 16. helyre.

  A várva várt nagy csoda, hogy a két év után visszatérő Kimi Räikkönen 17. helyen kiesett és nem folytathatja tovább. Pedig már egyesek a vb-címet is odaadták neki… Viszont tény, hogy a tesztek során és a szabadedzéseken is nagyon sokat küszködtek a szervókormánnyal.

  Az első körben kiestek: Räikkönen, Kovalainen, Petrov, Glock, Pic. De La Rosa és Karthikeyan 107%-on kívül voltak, ők a kérelem ellenére sem állhatnak holnap rajthoz.

  Q2 – amikor megfordult a kés a Ferrari rajongók szívében

  Küszködés a Q2-ben, a sárga jelzésű Pirellik is előkerültek már a középmezőny autóin, élesben tesztelték az autókat, hogy mit tudnak egy körön kihozni belőlük. Jöttek az élcsapatok is, Vettel, Alonso, Hamilton is kimerészkedett a pályára. Egy véletlenül elkövetett apró hiba folytán Alonso a kavicságyban találta magát, határon autózott… Egy pillanat törtrészéig ért a gumi a fűhöz. Nem kicsit volt mérges a spanyol pilóta… Joggal. Mi is. Alonso időmérője befejeződött.

  Piros zászló, míg az F2012-t visszavitték a bokszba, megszakították az edzést, hogy ne ketyegjen az óra feleslegesen.

  A piros zászló után folytatódott a Q2, Massa nem vacakolt, bizonyítani akart. A többiek is, így hagy harc lesz… Vajon a jelenlegi 5. hely elég lesz Alonsonak a Q3-hoz? Mert ha bent van, automatikusan a 10. kockából indulhat. Egy kis izgalom szombat reggelre…
  Massa és Vettel füvet nyírt. Webber is.
  Ricciardo már Vettel mellett érzi magát a Red Bullnál Webber utódjaként? Mindenesetre a szerepet jól játssza, kitette Alonsot a legjobb 10-ből, akinek esélye sem volt már kört futni a homokozó után.
  Az utolsó körömrágós másorpercek után a kieső helyen: Vergne, Alonso, Kobayashi, Senna, Di Resta, Massa, Perez. Utóbbi mért kör nélkül váltóhiba miatt. Szegény Perezt az ág is húzza, de kapott még egy kicsit a végén. Ajándékba díszcsomagolással a versenyfelügyelőségtől 5 rajthelyes büntetést. 22. helyről indulhat. Még jó, hogy a végén van hely.

  Q3 – McLaren 1-2, Grosjean a nevető harmadik

  A harmadik etapban már csak 10 percük volt a pilótáknak, hogy kiautózzák a bennük rejlő legjobb időt.

  Az utolsó percekben az élen állók csatáját láthattuk. Alig volt forgalom, nem úgy, mint az első két etapban, ahol a lassabbak akadálypályává varázsolták a melbourne-i aszfaltot.Vettel még a fasorban sincs, elfogytak a szárnyak…

  Egy babszem sem férne be a McLaren, Red Bull, Mercedes bokszában.

  Az utolsó kör előtt már csak Webber gyűri az aszfaltot, hazai pályán örvendeztette meg a közönséget.
  Minden egy lapon, az utolsó körben is a körmünk rághatjuk.
  Hamilton az élen, a második leggyorsabb Button volt, a Lotus visszatérő reménysége pedig Romain Grosjean utánuk. Öröm, boldogság. Már akinek…
  Az első 2012-es futam rajtsorrendje: Hamilton, Button, Grosjean, Schumacher, Webber, Vettel, Rosberg, Maldonado, Hülkenberg, Ricciardo.

   

  A pontokat a holnapi futam végén osztják, reggel 7 órakor Hupikék törpikék helyett indul a Száguldó Cirkusz Ausztrál Nagydíja!

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon