MENÜ
 • Hamarosan megtalálhatják III. Richárd sírját

  A régészek szerint már csak egy lépés választja el őket a sírhelytől.

  A történelmi feljegyzések tanúsága szerint miután 1485-ben elhunyt, III. Richárd angol királyt egy leicesteri ferences rendházban temették el. Azonban a VIII. Henrik uralkodása alatt elterjedő anglikán vallás következtében a szigetország számos kolostora és rendháza keserű sorsra ítéltetett. Ennek következtében a feljegyzésekben szereplő ferences rendházat nem csupán lerombolták, de a romokat el is hordták.

  III. Richárd földi maradványainak megtalálása így a régészek egyik legáhítottabb kincse volt mindeddig. A közelmúltban azonban egy brit régész, Philippa Langley vezetésével olyan ásatás kezdődött, mely megoldhatja a rejtélyt.  A régész a történelmi térképek tanulmányozása során megtalálta a rendház lehetséges helyét, sőt, azt is kiderítették, hogy a király maradványai valószínűleg egy nyilvános parkoló alatt lehetnek.

  A napokban Langley feltételezései valósággá váltak, miután a régész csapatok megtalálták az egykori ferences rendház maradványait az ásatások során. Innen valószínűleg már csak egy lépés, hogy megtalálják III. Richárd sírját, megoldva ezzel a több évszázada fennálló rejtélyt.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon