MENÜ
 • Hamarosan a mozikban Szabó Győző drámai filmje

  Októbertől a mozikban Herendi Gábor legújabb filmje, a Toxikoma, mely Szabó Győző azonos című drogvallomás-bestsellerének legkeményebb, a szerző-színész életének sorsfordító időszakát viszi vászonra.

  A film a drogos alfahím és egy istent játszó pszichiáter egymásnak feszülését mutatja be. Elkészült a film teaser, ami itt látható:

  A Toxikoma című könyv egy vidékről a fővárosba felkerült fiatalember életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást. Győző, aki Budapestre kerülve volt pincér, grafikus, játékkészítő – és bár színészetet nem tanult – belecsöppen a színészvilág forgatagába is -, bekerül egy vad, végtelennek tűnő heroinspirálba, melynek végén minden szétesik körülötte, család, munka, jövő, de végül – ha nem is önszántából – elvonókúrára megy. Itt találkozik az ismert pszichiáterrel, Csernus doktorral. A film döntően a két domináns férfi között a pszichiátrián zajló ego harcot mutatja be.

  Két „nagyvad”, Csernus doki és Győző küzd meg egymással a filmben: mindketten erősek, lázadók, és hatalmas teljesítménykényszer hajtja őket előre. Minden másban viszont tökéletes ellentétei egymásnak” – meséli Illés Gabriella, a film producere, aki elmondta „ha a járványhelyzet engedi, október 22-től már a mozikba kerül a Toxikoma.

  Mások mellett a Kincsem és a Valami Amerika trilógia rendezője elmondta, hogy ezzel a filmmel új vizekre evezett, de miután a valós történetet „testközelből” élte át, hisz’ Szabó Győző gyógyulása a Valami Amerika sikerének záloga is volt, nem volt kérdés, hogy elvállalja a rendezést. „Nagyon élveztem csinálni” – mesél a film készítéséről a rendező. „Nekem ez a műfaj újdonság, az én repertoáromban ilyen film nincs és már a forgatás közben is éreztem, hogy ebből valami jó fog kisülni” – mondja Herendi, aki a történet hátterét megvilágítva elmesélte azt is, hogy annak idején, a Valami Amerika forgatására Szabó Győző anyaszínháza csak akkor engedte el a színészt, ha előtte bevonul az elvonóra és végigcsinálja a terápiát, amit már évek óta halogat. “A Toxikoma tehát, ha műfajában nem is, de –ha úgy tetszik-  „szerves előzményként” közvetlenül kapcsolódik a Valami Amerikához” – mondja a rendező.

  Az új film tehát várhatóan októbertől a mozikban is látható és a rendezőt idézve: „Ez a film akkor jó, ha a színészek jók. És szerintem ők parádésak. Nem feltétlenül sztárparádéban gondolkodtunk, hanem ígéretes fiatal tehetségeket kerestünk a szerepekre.” Így lett, hogy Szabó Győzőt Molnár Áron és Csernus doktort Bányai Kelemen Barna, Kaszás Attila-díjas színész alakítja. Éva nővért, a női főszereplőt pedig Török-Illyés Orsolya, a hazai színjátszás egyik legnagyobb tehetsége formálja meg.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon