MENÜ
 • Halott anyja nyugdíjából élt

  Egy tatai férfi édesanyját még annak eltávozása után is kihasználta, ugyanis nem jelentette be halálát, hogy nyugdíját továbbra is felhasználhassa. A csaló közel nyolc millió forintos összeget zsebelt be, ám állítólag azt tervezte, ha anyagilag egyenesbe jön, visszafizeti tartozását.

  Körülbelül 17 éve halogatta a édesanyja halálának bejelentését az 59 éves tatai férfi. “Feledékenységét” azonban nem a ragaszkodás és a féktelen gyermeki szeretet irányította, sokkal inkább kétségbeejtő anyagi helyzete miatt döntött a helyzet elhallgatása mellett. A férfi ugyanis elveszítette munkáját, emellett két gyermeket is el kellett látnia.

  Ezért úgy vélte, hogy az 1994 február 6-án elhunyt édesanyja halálát nem jelenti, így továbbra is fel tudja majd venni édesanyja havonta járó nyugdíját. A férfi persze nem akart örök életére csaló maradni, azt tervezte, ha anyagi helyzete stabil lesz, jelenti a halálesetet, és egy összegben visszafizeti a jogtalanul felvett összeget. Az idő azonban telt, a tartozás egyre csak gyűlt, a férfi mégsem volt képes lemondani a havi potyajuttatásról.

  17 év után, 2011júliusában mégis lebukott, mivel a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság rájött a trükkre, és azonnal leállították a juttatását – emellett természetesen a zsarukat is riadóztatták. Kiderült, a férfi elképesztő összeget, csaknem 8 millió forintot vett fel az évek során. A csaló ellen büntetőeljárás indult, amelyet még csak most sikerült lezárni, és vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon