MENÜ
 • Halálos kór terjed Amerikában

  Állítólag még 34 ezer ember betegethet meg a halálos kimenetelű agyhártyagyulladás által, melyet a gombával fertőzött gyógyszerek okoztak az USA-ban. A CNN szerint eddig hét áldozat volt.

  Hét szövetségi államban összesen 47 beteget regisztráltak, de a meningitisznek ez a formája nem fertőző – hangsúlyozták a hatóságok. A legtöbb eset Tennessee államban fordult elő. Tudósok becslése szerint összesen mintegy 34 ezren betegedhetnek meg az országban.

  Valamennyi beteg az elmúlt hetekben szteroidinjekciót kapott a gerincvelőjébe fájdalomcsillapító gyanánt. Az amerikai hatóságok figyelme elsősorban egy Massachusetts állambeli gyógyszercégre irányul. Az átmenetileg le is állította a gyógyszer gyártását. A hatóságok felhívták a lehetséges érintetteket, hogy jelentkezzenek náluk.

  Az emberi agyat és gerincvelőt átlátszó folyadék, az úgynevezett Liquor cerebrospinalis veszi körül. Ha injekció által kórokozók kerülnek ebbe a folyadékba, a baktériumok, vírusok vagy gombák bejuthatnak az agyba vagy a gerincvelőbe. Ott a kórokozókat már nehéz kezelni.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon