MENÜ
 • Gyurtát ünneplik a norvégok is

  A magyar olimpiai bajnokot éltetik a norvég lapok nemes felajánlása miatt.

  Sokan úgy vélik, a magyar úszó Alexander Dale Oenre gondolt, amikor a dobogó tetején az ég felé mutatott. Gyurta vetélytársa április 30-án hunyt el hirtelen szívhalál miatt a válogatott arizonia­i edzőtáborban. A magyar klasszist nagyon megviselte a haláleset – Dale Oennek nem mellesleg Gyurta Dániel volt a példaképe -, ezért úgy döntött, aranyérme másolatát elküldi a norvég úszó családjának. Nemcsak Norvégiát, de az egész világot meghatotta a gesztusa.

  “Nagyon jó barátomnak tartottam Alexandert. Ezért is döntöttem úgy, hogy az aranyéremről készíttetek egy másolatot és eljuttatom a szüleihez – jelentette ki Gyurta, aki 200 méter mellen lett olimpiai bajnok. – Biztos vagyok benne, hogy a 100 mellet az ő fiuk nyerte volna meg Londonban.”

  “A család köszöni Gyurtának és nagyra becsülik őt” – tolmácsolta a Dale Oen család szavait a norvég szövetség főtitkára, Björn Soleng.

  Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke díjjal is kitüntetné a magyar sportolót:

  “Meghatódtam Dani felajánlásán. Egy idősebb sportolótól sem vár el ilyet az ember, nem még egy ilyen fiatal olimpiai bajnoktól. Büszke vagyok rá, tiszta szívű, remek embernek tartom. Felterjesztem őt a Nemzetközi Fair Play bizottság díjára, s majd december közepén döntünk arról, hogy a három kategóriában kik lesznek a díjazottjaink. Az elismeréseket pedig áprilisban adjuk át. Bízom benne, ott találkozhatunk Danival, hiszen ez a gesztus példaértékű lehet az egész világ számára. Bebizonyította, azért, mert a dobogó tetejére állhatott, ugyanaz maradt, mint aki volt.”

  Forrás: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon