MENÜ
 • Gyurta Daninak komoly céljai vannak

  Aranyesélyesként emlegetik a világbajnok mellúszót, Gyurta Dánielét, ő azonban visszafogottan nyilatkozik az esélyeiről.

  Peking óta verhetetlen Gyurta Dániel: Európában megszorítani sem tudják fő számában, a 200 méteres mellúszásban, de a 2009-es és 2011-es világbajnokságon sem akadt legyőzőre. Most Londonba készül, ahol megint csak abszolút favorit, saját esélyeiről mégsem szívesen beszél.

  “Tudom, hogy aranyat várnak tőlem, de ez nem teher, inkább elismerés, hogy a nagy esélyesek között emlegetnek – mondta az athéni olimpia ezüstérmese. – Az a célom, hogy életem legjobb idejét érjem el Londonban, s meglátjuk, mire lesz ez elég. Nem a riválisokra, inkább magamra, az elvégzett munkára figyelek, hogy biztos legyek benne, mindent megtettem a siker érdekében.”

  És mindent meg is tesz: most is Hódmezővásárhelyen készül a Londonban 1500 gyorson érdekelt testvérével, Gergővel és a 400 és 800 gyorson, valamint 10 kilométeres nyílt vízi úszásban induló Risztov Évával. Emellett idén már több mint 17 hetet töltött edzőtáborban, nem meglepő, hogy edzőjével, Széles Sándorral néha már unják egymást.

  “Rengeteget vagyunk együtt, és ahogy közeledik a rajt, egyre nő a feszültség – mondta a mesteredző, aki tizenhárom éve dolgozik Danival. – Ahogy idősebb lesz, egyre inkább tudni akarja, mit, miért csinálunk, és amennyire lehet, igyekszem is elmagyarázni neki mindent. Persze azért van egy határ, mert a végső döntéseket nekem kell meghoznom. Szerencsére itt van az egyik segítőm, Wirth Balázs, aki a kisebb összezördülések után afféle villámhárító, és egy darabig rajta keresztül üzengetünk egymásnak.”

  Széles Sándor edző is óvatosan fogalmaz a londoni esélyekkel kapcsolatban, bár kétségtelen Dani rutinja, és hatalmas favorit, erről egyikük sem szeret sokat beszélni.

  “Meglehetősen sokat dolgozunk, nem csoda, hogy a szerdai pihenőnapokon is a szállodában marad Dani. Talán egyszer, ha átment Szegedre
  meglátogatni régi barátját, a kenus Vajda Attilát. Inkább pihen, hiszen komoly céljai vannak” – fogalmazott a tréner.

  Forrás: Bors

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon