MENÜ
 • Gyurta Dani beváltja az ígéretét

  Az úszóbajnok személyesen adja át a tavaly fiatalon elhunyt norvég úszótárs, Alexander Dale Oen családjának a londoni olimpián nyert aranyérme másolatát.

  Ma utazik Norvégiába Gyurta Dániel, hogy eleget tegyen ígéretének: vagyis átnyújtsa Alexander Dale Oen szüleinek a londoni olimpián a 200 méteres mellúszásban nyert aranyérmének másolatát. A norvég úszó tavaly áprilisban 26 éves korában hunyt el szívelégtelenség következtében, s nem csupán versenytársa, jó barátja is volt olimpiai bajnokunknak.

  Gyurta Dani londoni sikere után jelentette be, hogy az érméről készített másolatot eljuttatja a Dale Oen családnak, emléket állítva ezzel versenytársának. Mivel a NOB előírásai szerint pontos kópiát nem készíthetett, ezért egy bizonyos mértékig megváltoztatott érmet visz magával Dani.

  Sokan kérték, hogy mutassam meg az olimpiai érmem másolatát, de úgy érzem, Alexander családjának kell először látnia – árulta el a sportoló. – Személyesen nem ismerem a szüleit, csak a szintén úszó bátyját, Robint. Nyilván érzelmileg nagyon mélyen fog érinteni a találkozás.”

  Gyurta Dániel a norvég sportolók számára rendezett mai, oslói gálaünnepség keretében adja át a Dale Oen családnak a különleges ajándékot. Hozzátette, hogy várja már a pillanatot, amikor végre fogadalmát teljesítve megszoríthatja elvesztett barátja szüleinek a kezét.

  “Könnyekig megindító pillanat lesz, de igyekszem majd erős maradni.”

  A nemes gesztus egy képzeletbeli főhajtást mindenképpen megérdemel. Ilyenkor büszkék lehetünk!

  Forrás: Bors

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon