MENÜ
 • Gyereknemzésben segédkeznek az óvodák

  Hét dán óvoda vett részt abban a különleges akcióban, mellyel újabb gyermekek nemzésére próbálják buzdítani a szülőket.

  Dánia a világ népesedési rátáját figyelembe véve mindössze 185. helyen áll. Tavaly körülbelül négyezerrel kevesebb gyermek született, mint az azt megelőző évben, idén pedig újabb népességfogyást jósolnak a szakértők.

  Ezért hét óvoda részvételével különös akció indult, melynek célja, hogy minél több gyerek szülessen az északi országban. Az ovik esténként ingyen vigyáznak 2-3 órán keresztül a csöppségekre, hogy szüleik kettesben tölthessenek egy kis időt. Azt remélik, ezek az együtt töltött órák esetleg alkalmat adhatnak egy újabb gyermek nemzésére.

  Az első ilyen alkalom csütörtök este került megrendezésre, amikor egy bulit rendeztek az óvodás gyerekeknek, zenével, süteménnyel és teával.

  “Negyvenkét gyerekre vigyáztunk három órán keresztül, játszottunk, szórakoztunk velük. Amikor a kicsik megkérdezik, mi az oka annak, hogy mi vigyázunk rájuk este, azt válaszoljuk nekik, hogy azért rendeztük a partit, hogy a szüleiknek közben legyen ideje beszélgetni. Úgy gondoltuk, ez nem nagy hazugság, de ennél többet persze nem mondhatunk nekik.” – mesélte a Grasshopper óvoda egyik pedagógusa.

  Egy ország népességének elöregedése súlyos probléma. A népességet kutatók szerint ahhoz, hogy a jelenlegi állapotot fenn tudják tartani a dánoknál, minden nőnek két gyereket kell szülnie. A demográfia így képes arányos szinten maradni, amely a gazdaság szempontjából több mint kívánatos.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon